Ambarcaţiune cu pânze robotizate care poate prezice cum va fi vremea pe mare

  • O barcă robotizată cu vele proprii care poate prezice vremea a fost construită de o pereche de inventatori în vârstă de 23 de ani.
  • Anahita Laverack şi partenerul ei de afaceri Ciaran Dowds, care locuiesc împreună pe o barcă în Caernarfon, Gwynedd, au strâns 100.000 de lire sterline pentru a finanţa proiectul.
  • Ei speră că acesta va schimba regulile jocului în ceea ce priveşte înţelegerea relaţiei dintre mare şi vreme.
306 afișări
Imaginea articolului Ambarcaţiune cu pânze robotizate care poate prezice cum va fi vremea pe mare

Sursa foto: Twitter

Banii strânşi înseamnă că pot construi în total 10 ambarcaţiuni pentru a capta date de la valuri.
 
Laverack a declarat: „Oceanul are un impact uriaş asupra sistemelor noastre meteorologice, însă nu avem suficiente informaţii despre ceea ce se întâmplă”.
 
Nava, numită Oshen, are o lungime de 1.2 m, cântăreşte 50 kg şi poate colecta date fără ajutor uman, potrivit BBC.
 
Laverack, născută la Londra, s-a mutat în Ţara Galilor pentru a-şi urma ambiţia de a-şi pune în practică invenţia şi a declarat că este convinsă că se află în cea mai bună locaţie pentru a o transforma într-un succes.
 
„Este un loc mai plăcut pentru a fi o mică companie nou înfiinţată", a spus ea. „Este mai probabil ca oamenii să te ajute aici, pentru că este o comunitate mică. Iar pentru o afacere mică, ai nevoie de puţin ajutor".
 
Chiar dacă firma se extinde, ea intenţionează să rămână în Ţara Galilor.
 
„Avem tot ce ne trebuie aici", a spus ea. „Nu sunt sigură de ce vom avea nevoie în viitor şi pe care Caernarfon să nu ni-l poată oferi".
 
Ea speră că munca ei va transforma industrii precum transportul maritim şi apărarea, care au nevoie de informaţii despre mare.
 
Ea a spus că actuala dependenţă de balize de plastic pentru date trebuie să se schimbe.
 
În prezent, există peste 1.000 de geamanduri în derivă, dar acestea sunt nesustenabile", a spus ea.
 
Laverack a câştigat un premiu pentru tineri inovatori pentru munca sa, 5.000 de lire sterline pentru dezvoltarea proiectului şi o alocaţie pentru a acoperi costurile de trai. Banii au venit, de asemenea, de la Agenţia Spaţială Europeană.

Premieră tehnologică

Cei doi au testat Oshen în ape precum Cardigan Bay, lângă Aberystwyth, în Ceredigion, şi Llyn Padarn, în Gwynedd.
 
Planul este de a face teste mai departe, în Oceanul Atlantic, până la sfârşitul anului 2023.
 
Va fi o premieră tehnologică mondială dacă vom reuşi", a spus ea.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici