Americanul Joey Chestnut, desemnat din nou cel mai rapid înghiţitor de hot dog din lume

Americanul Joey Chestnut a fost desemnat, pentru a opta oară, cel mai rapid înghiţitor de hot dog, cu 61 de sandvişuri cu cârnăciori consumate în 10 minute, vineri, în cadrul unui concurs organizat de Ziua Independenţei în Coney Island, New York.

75 afișări
Imaginea articolului Americanul Joey Chestnut, desemnat din nou cel mai rapid înghiţitor de hot dog din lume

Americanul Joey Chestnut, desemnat din nou cel mai rapid înghiţitor de hot dog din lume (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

Deşi a câştigat din nou Nathan's Hot Dog Eating Contest, bărbatul în vârstă de 30 de ani nu şi-a depăşit propriul record, stabilit anul trecut, cu 69 de cârnăciori înghiţiţi în doar 10 minute, informează theguardian.com.

"Sunt cel mai bun mâncător de hot dog din lume", a declarat Joey Chestnut, conform huffingtonpost.com.

În cadrul ediţiei din acest an a concursului, Joey Chestnut i-a făcut şi o surpriză iubitei sale, Neslie Ricasa, cu care are o relaţie de trei ani. Joey a cerut-o în căsătorie pe Neslie, chiar pe scena competiţiei, iar aceasta a acceptat.

Joey Chestnut nu este pasionat numai de hot dog, el deţinând recorduri mondiale şi pentru că a mâncat cinci kilograme de macaroane cu brânză în 7 minute şi 188 de ardei în 10 minute.

Pe de altă parte, la concursul organizat vineri, cu prilejul Zilei Independenţei, Miki Sudo, în vârstă de 28 de ani, a obţinut acelaşi titlu la categoria feminină, cu 34 de sandvişuri cu cârnăciori înghiţite în 10 minute. Ea a învins-o astfel pe Sonya Thomas, numită "văduva neagră", câştigătoarea acestui concurs în ultimii trei ani.

Prima ediţie a acestui concurs a avut loc în 1916, când câştigătorul a mâncat numai 13 preparate de acest fel.

Potrivit legendei, patru imigranţi au decis să afle care dintre ei era capabil să mănânce cât mai mulţi cârnăciori posibil pentru a stabili care dintre ei este "mai american".

Concursul are loc cu ocazia zilei naţionale a SUA, pe 4 iulie, în Coney Island, la sud de cartierul Brooklyn din New York.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici