Anastase a primit 14 cadouri de protocol în 2010. Vezi aici pe care l-a păstrat

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a primit, în anul 2010, 14 cadouri de protocol, cel mai scump fiind din partea şefului statului sirian, cu o valoare de 1.000 de euro, însă dintre toate Anastase a păstrat doar o casetă pentru bijuterii de la ambasadorul Republicii Coreea.

75 afișări
Imaginea articolului Anastase a primit 14 cadouri de protocol în 2010. Vezi aici pe care l-a păstrat

Anastase a primit 14 cadouri de protocol în 2010. Vezi aici pe care l-a păstrat (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Conform informaţiilor date publicităţii de Camera Deputaţilor, Anastase a primit 14 cadouri de protocol în anul 2010, dintre care ea a păstrat doar o casetă cu capac pentru bijuterii, realizată din lemn şi cu broderie manuală cu motive tradiţionale coreene, evaluată la 80 de euro şi primită în luna aprilie de la ambasadorul Republicii Coreea la Bucureşti.

Toate celelalte cadouri au fost lăsate în patrimoniul Camerei Deputaţilor.

Cel mai scump cadou primit de Roberta Anastase este evaluat la 1.000 de euro. Este vorba despre o oglindă cu ramă din lemn de nuc şi intarsii din sidef, cu motive florale, din partea preşedintelui Republicii Arabe Siriene, Bachar Al-Assad, care a făcut o vizită la Bucureşti în luna noiembrie.

Preşedintele Camerei a mai primit un presse-papier din cristal Lalique reprezentând o libelulă, cu o valoare de 700 de euro, din partea preşedintelui Parlamentului European, Jerzy Buzek.

Alte cadouri primite de Roberta Anastase sunt: un leu de argint evaluat la 450 de euro de la preşedintele Georgiei, o cutie din lemn având pe capac gravat Palatul Prezidenţial şi conţinând un stilou marca Stipula cu peniţă de aur de 14 k şi călimară (400 euro) din partea preşedintelui Republicii Polone, un tablou din sidef inscripţionat "God bless Jerusalim our home" având pe fundal imaginea Bisericii Sfântului Mormânt (250 euro) din partea preşedintelui Statului Palestina, Mahmoud Abbas, un obiect din argint realizat de artista Miriam Hirszowicz (250 euro) din partea preşedintelui Statului Israel, Shimon Peres.

De asemenea, preşedintele Camerei a mai primit în anul 2010 un coşuleţ din porţelan (150 euro) de la preşedintele Ungariei, o geantă de catifea neagră conţinând o ie din borangic (125 euro) din partea preşedintelui Republicii Muntenegru, un album filatelic cu 214 timbre emise de Poşta Moldovei (125 euro) din partea preşedintelui interimar al R.Moldova, o tapiserie reprezentând Marele Zid Chinezesc (80 euro) din partea vicepreşedintelui Comitetului Permanent al Adunării Naţionale a Republicii Populare Chineze, o eşarfă cu însemnele Consiliului Europei (40 euro) de la preşedintele APCE, un leu alb din porţelan (40 euro) de la preşedintele Landtag-ului Bavariei şi un pandantiv de culoare mov din mătase naturală (15 euro) de la ministrul israelian de Externe.

Potrivit legii, demnitarii trebuie să declare cadourile de peste 50 de euro primite în exerciţiul funcţiei. Cadourile estimate a valora până în 200 euro pot fi păstrate de demnitar, cele evaluate peste această sumă putând fi păstrate dacă demnitarul achită diferenţa între 200 euro şi valoarea cadoului respectiv.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici