Andreea Marin-Bănică: Nu fac în viaţă lucruri numai de dragul de a le bifa în CV

Andreea Marin-Bănică pregăteşte o carte despre cum să ne bucurăm de viaţă. Volumul pe care aceasta l-a coordonat se numeşte "Preţuieşte viaţa" şi va fi lansat la Târgul de Carte Gaudeamus, care se va desfăşura în perioada 19-23 noiembrie, la Bucureşti.

663 afișări
Imaginea articolului Andreea Marin-Bănică: Nu fac în viaţă lucruri numai de dragul de a le bifa în CV

Andreea Marin-Bănică: Nu fac în viaţă lucruri numai de dragul de a le bifa în CV

Proiectul, realizat împreună cu Editura Tritonic, are un scop umanitar. Toate profiturile de pe urma vânzării cărţii vor fi donate pentru finanţarea unei campanii de prevenire a cancerului de col uterin.
"Preţuieşte viaţa" reuneşte articole semnate de personalităţi ale lumii mondene, culturale, artistice sau medicale.

Într-un interviu acordat MEDIAFAX, Andreea Marin-Bănică a declarat că ideea cărţii le aparţine în egală măsură cititorilor blogului ei. Povesteşte că îşi doreşte ca oamenii, şi mai ales femeile, să înveţe să gândească pozitiv şi constructiv. În plan personal, ea vorbeşte despre cumpătare. Moderaţia - acesta este cel mai important lucru pe care Andreea Marin-Bănică l-a învăţat de la viaţă.

Reporter: De ce aţi ales să publicaţi o carte care să aibă o finalitate umanitară?

Andreea Marin-Bănică: Pentru că e dedicată femeilor şi pentru că anul trecut am fost implicată şi practic, şi sufleteşte, într-o campanie naţională dedicată femeilor afectate sau care pot să prevină cancerul de col uterin şi am cunoscut, astfel, situaţii extrem de impresionante. Am înţeles ce înseamnă boala, că ea poate fi evitată printr-un vaccin şi cred că fiecare efort în direcţia conştientizării, al meu, al dumneavoastră ca jurnalist, al medicilor, contează. Lucrul la această carte e o plăcere pentru mine şi mi-am dorit ca ea să folosească şi altora.

Rep.: Cum de curând aţi devenit soţie şi mamă, de ce aţi simtit nevoia ca această carte să se adreseze în primul rând femeilor? Există o legătură între aceste evenimente din viaţa dumneavoastră şi consistenţa cărţii?

A.M.B : O mulţime de femei care mi-au scris pe blog după ce am devenit mamă mi-au sugerat, practic, necesitatea unui astfel de demers. Blogul www.andreeamarinbanica.acasa.ro a devenit o reţea internaţională de prietenie şi am primit de-a lungul timpului o grămadă de sugestii, multe întrebări care acum au devenit subiecte tratate în carte, multe idei pozitive pe care editorul le-a găsit utile. Prin urmare, pot spune că ideea nu-mi aparţine. Eu doar am dezvoltat-o bazându-mă pe experienţa mea şi pe cea a invitaţilor-personalităţi care vor scrie, de asemenea, în această carte. Calitatea acesteia va fi una foarte bună, ceea ce nu transformă, însă, lucrarea într-una pretenţioasă, ci aş spune că mai degrabă e utilă pentru orice femeie, fie că e vorba de o tânără aflată la început de drum, sau de o femeie cu experienţă, dar care nu a avut vreme să se aplece asupra unor aspecte care îi pot îmbunătăţi viaţa.

Rep.: Dacă ar fi să rezumaţi în câteva cuvinte învăţămintele textelor şi ale cărţii, ce vorbe aţi alege?

A.M.B.: În primul rând vreau să clarific un lucru care, la prima vedere, a fost înţeles greşit: proiectul actual nu este unul autobiografic şi nici nu aspir să devin scriitor. Bunul-simţ, sau mai degrabă simţul acut al ridicolului pe care ai mei l-au cultivat în mine, m-a ţinut întotdeauna cu picioarele pe pământ. Cartea aceasta te învaţă să preţuieşti viaţa şi să faci tot ce îţi stă în putere să o trăieşti cât mai frumos şi demn cu putinţă, căutând să impingi cât mai departe limitele proprii. Te învaţă să cauţi soluţii, să priveşti constructiv, să vezi mai degrabă lumina acolo unde este şi umbra. Nu îmi propun să mă reprofilez, nu pretind că sunt "scriitor" peste noapte doar pentru că mă implic acum în acest demers, văd că a devenit o modă şi e bine de ştiut că nu asta încerc - să mă înscriu în "trend" -, vocaţia mea este alta, nu cea de om de litere, dar dacă un anumit tip de experienţă poate fi împărtăşit făcând mai bună viaţa unor oameni, eu cred că merită. S-ar putea să nu mai sesizez pe viitor această nevoie şi oportunitate, deci să nu mai existe o altă carte pe care să îmi pun semnătura. Nu fac în viaţă lucruri numai de dragul de a le bifa în CV. Cartea "Preţuieşte viaţa" deschide colectia "A", subintitulată "Albumele Andreei", în care voi continua, împreuna cu Editura Tritonic, să aduc cititorilor în atenţie şi scrierile altora menite să inspire, să aduca soluţii prin schimbarea mentalităţii. Cărţile din colectia "A" îţi deschid orizontul către o viaţă de calitate, trăită în armonie, în starea de echilibru, cu şansa de a găsi în fiecare zi trăită detalii de care să te poţi bucura, fie că e vorba de imagini, de idei constructive, sau de experienţa altor oameni de pe meridiane diferite.

Citește mai departe:

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Citește mai departe:

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici