Angelina Jolie a cerut ONU să ajute refugiaţii irakieni - VIDEO

Angelina Jolie, aflată la a treia vizită în Irak din ultimii doi ani, în calitate de ambasador al bunăvoinţei din partea Înaltului Comisariat pentru Refugiaţi din cadrul ONU, a cerut, joi, agenţiei să îi ajute pe cei 1,6 milioane de refugiaţi irakieni.

56 afișări
Imaginea articolului Angelina Jolie a cerut ONU să ajute refugiaţii irakieni - VIDEO

Angelina Jolie a cerut ONU să ajute refugiaţii irakieni (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Celebra actriţă americană a vizitat, joi, o tabără pentru refugiaţii irakieni amplasată într-o suburbie a oraşului Bagdad.

Angelina a făcut o vizită de o zi în Irak, în calitate de ambasadoare a bunăvoinţei din partea Înaltului Comisariat pentru Refugiaţi din cadrul Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU).

"Acesta este un moment în care lucrurile par să se îmbunătăţească pe teren, însă irakienii au nevoie de mult sprijin şi ajutor pentru a-şi reface vieţile", a declarat Angelina Jolie.

Un bărbat irakian, tată a şase copii, care şi-a părăsit căminul împreună cu întreaga lui familie în urmă cu patru ani, s-a plâns de faptul că fiii săi nu pot să meargă la şcoală şi nu îşi permite anumite tratamente medicale, au declarat reprezentanţii UNHCR.

"E nevoie de multă tărie pentru a putea duce o astfel de viaţă. Nu ştiu dacă eu aş fi suficient de puternică pentru a supravieţui unor astfel de lucruri", a adăugat Jolie.

Actriţa americană a vizitat peste 20 de tabere de refugiaţi din Irak, Afganistan, Pakistan şi Sudan, de când a devenit ambasador al bunăvoinţei pentru această agenţie, în 2001.

Circa 1,6 milioane de irakieni continua sa fie refugiati in propria lor tara, in timp ce alti 300.000 s-au intors deja la casele lor, profitand de o imbunatatire generala a conditiilor de viata in ultimul an.

Siria si Iordania au declarat ca au înregistrat oficial aproximativ două milioane de irakieni care au luat avionul spre ţările lor, însă UNHCR susţine că aceste persoane nu sunt toate refugiate şi că nu au devenit neapărat rezidenţi ai acelor ţări.

John Holmes, coordonatorul de programe pentru refugiaţi din partea ONU, a declarat, săptămâna aceasta, în timpul unei conferinţe organizate la Geneva, că speră ca tot mai mulţi refugiaţi şi strămutaţi interni să se întoarcă la casele lor, în urma propriilor decizii. El a adăugat, totodată, că speră ca Guvernul irakian să le ofere acestor persoane mai mult sprijin.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici