Angelina Jolie, discretă privind dubla mastectomie. Principalele apariţii publice ale actriţei în perioada operaţiilor suferite - FOTO

Angelina Jolie, care a dezvăluit într-un editorial că a suferit o dublă mastectomie pentru a preveni riscul de cancer la sân, a detaliat perioada de desfăşurare a procedurii medicale, în aceste trei luni actriţa continuând să iasă în public şi să îşi menţină problemele de sănătate departe de atenţia presei.

32965 afișări
Imaginea articolului Angelina Jolie, discretă privind dubla mastectomie. Principalele apariţii publice ale actriţei în perioada operaţiilor suferite - FOTO

Angelina Jolie (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Procesul medical al mastectomiei a început pe 2 februarie 2013, cu o procedură care elimină boala din zona sânului care se află în spatele mamelonului, aducând în acelaşi timp o cantitate mai mare de sânge în zonă, explică actriţa în articolul din the New York Times.

"Două săptămâni mai târziu am avut operaţia majoră, în care ţesutul mamar este înlăturat şi înlocuit temporar. Operaţia poate dura opt ore", continuă Angelina în articolul intitulat "Opţiunea mea medicală", adăugând că deşi trezirea din operaţie seamănă cu o scenă dintr-un film science-fiction, în zilele următoare se revine la viaţa normală.

Trei săptămâni mai târziu, pe 27 aprilie, povesteşte ea, procedurile specifice mastectomiei au luat sfârşit: "În acest timp am reuşit să păstrez acest lucru privat şi să continui cu munca mea".

De Ziua Îndrăgostiţilor, în perioada în care actriţa a suferit intervenţia chirurgicală principală din întregul proces, Jolie a fost văzută ieşind în oraş cu Brad Pitt şi cu copiii lor.

Pe 27 martie, Angelina a călătorit în Congo în calitate de trimis special din partea Înaltului Comisariat pentru Refugiaţi al Naţiunilor Unite, pentru a se întâlni cu refugiaţi în cadrul unui program de prevenire a violenţei asupra femeilor şi copiilor.

Pe 4 aprilie, Jolie a participat la Summitul anual Women in the World, la New York.

Pe 6 aprilie, actriţa a ieşit la cumpărături alături de doi dintre copiii săi, iar pe 12 aprilie a fost văzută sosind pe aeroportul din Los Angeles alături de unul dintre copiii ei, Maddox Jolie -Pitt.

Pe 11 aprilie, Angelina a participat la summitul G8, în Londra, unde a fost văzută discutând cu Secretarul de stat american John Kerry.

Angelina Jolie a dezvăluit, marţi, că a suferit o dublă mastectomie pentru a preveni un risc de cancer. Într-un articol intitulat "Opţiunea mea medicală", publicat în New York Times, actriţa americană a scris că a suferit această operaţie deoarece este purtătoare a unei gene "defectuoase" care îi creşte riscul de cancer ovarian şi de sân.

Potrivit actriţei în vârstă de 37 de ani, care este partenera de viaţă a lui Brad Pitt, medicii i-au spus că prezintă un risc de 87% să dezvolte cancer mamar şi un risc de 50% pentru cancer ovarian, din cauza acestei gene (BRCA1).

"Am ales să-mi fac publică povestea pentru că sunt atâtea femei care nu ştiu că ar putea fi bolnave de cancer. Sper ca şi ele să poată să se testeze genetic şi, dacă află că prezintă un risc ridicat, vor şti şi ele că au alternative mari", a explicat Angelina Jolie demersul ei.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici