Angelina Jolie domină topul Forbes al celor mai scumpe fotografii cu celebrităţi

Angelina Jolie ocupă patru poziţii în topul Forbes al celor mai scumpe fotografii cu celebrităţi, pe primul loc fiind cele dintâi imagini cu bebeluşul său, Shiloh Nouvel, pentru care revista People a plătit 4,1 milioane de dolari.

5 afișări
Imaginea articolului Angelina Jolie domină topul Forbes al celor mai scumpe fotografii cu celebrităţi

Angelina Jolie domină topul Forbes al celor mai scumpe fotografii cu celebrităţi

În ultimii ani, s-a înregistrat o creştere explozivă a preţurilor fotografiilor cu celebrităţi realizate în exclusivitate, astfel încât s-a ajuns să se vorbească de cifre de ordinul milioanelor de dolari, potrivit forbes.com.

Topul realizat de Forbes a avut în vedere cele mai scumpe fotografii ale vedetelor din Statele Unite în ultimii 10 ani. Publicaţiile de divertisment nu comunică de obicei preţurile plătite pentru astfel de fotografii, Forbes luând în considerare rapoartele făcute publice şi informaţiile despre vânzările de fotografii disponibile pe piaţă.

În top, după celebra fotografie a bebeluşului biologic al cuplului de staruri hollywoodiene Angelina Jolie – Brad Pitt, publicată de People, urmează fotografiile de la nunta lui Demi Moore şi Ashton Kutcher, pentru care revista OK! a plătit 3 milioane de dolari, în octombrie 2005.

Pe poziţia a treia în top se află fotografiile de la nunta actriţei Eva Longoria şi a jucătorului de baschet Tony Parker, din iulie 2007, pentru care revista OK! a plătit 2 milioane de dolari.

Cu aceeaşi sumă au fost cumpărate fotografiile lui Larry Birkhead cu fiica sa şi a starletei Anna Nicole Smith, Dannielynn, cumpărate de revista OK! în aprilie 2007, şi cele ale Angelinei Jolie împreună cu fiul său Pax Thien, după procesul de adopţie, cumpărate de revista People în martie 2007.

Starleta Anna Nicole Smith ocupă, de altfel, trei poziţii în acest top, secondând-o pe Angelina Jolie. În septembrie 2006, revista People a plătit pentru fotografiile de la "nunta" Annei Nicole Smith şi a lui Howard K. Stern suma de 1 milion de dolari.

Cu 500.000 de dolari au fost cumpărate fotografiile lui Sean Preston, copilul lui Britney Spears şi al lui Kevin Federline (People, noiembrie 2005), primele fotografii ale cuplului Angelina Jolie – Brad Pitt (US Weekly, aprilie 2005) şi primele fotografii care indicau clar că Jolie este însărcinată (People, ianuarie 2006).

Topul celor mai scumpe 10 fotografii ale celebrităţilor este completat de cele în care apar Anna Nicole Smith, fetiţa sa abia născută, Dannielynn, şi fiul său, Daniel, care a murit câteva ore mai târziu, după realizarea lor. Fotografiile au fost cumpărate de revista In Touch în septembrie 2006, pentru suma de 400.000 de dolari.

Forbes spune că există mai mulţi factori care conduc la creşterea preţului unor fotografii cu celebrităţi: interesul manifestat de publicaţiile lider în domeniu (People, In Touch, US Weekly, OK!), elementul de noutate şi de emoţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici