Angelina Jolie: O scenă din filmul "Maleficent" este o "metaforă pentru viol"

Angelina Jolie a declarat într-un interviu acordat miercuri în emisiunea "Woman's Hour" a postului BBC Radio 4 că una dintre scenele din cel mai recent film al său, "Maleficent", produs de studiourile Disney, reprezintă "o metaforă pentru viol".

1204 afișări
Imaginea articolului Angelina Jolie: O scenă din filmul "Maleficent" este o "metaforă pentru viol"

Angelina Jolie: O scenă din filmul "Maleficent" este o "metaforă pentru viol" (Imagine: Hepta)

Actriţa americană, care deţine titlul de Trimis Special al Înaltului Comandament pentru Refugiaţi al Naţiunilor Unite, se află în aceste zile la Londra, în calitate de organizator şi participant la un summit internaţional împotriva violurilor comise în zonele de război - End Sexual Violence In Conflict Global Summit. În interviul acordat postului BBC Radio 4, vedeta hollywoodiană a vorbit şi despre o scenă cutremurătoare, în care personajului interpretat de ea îi sunt smulse aripile de pe umeri de către un prieten din copilărie.

"Am fost foarte conştiente, atât scenarista filmului (Linda Woolverton, n.r.), cât şi eu, de faptul că acea scenă era o metaforă pentru viol", a spus Angelina Jolie, referindu-se la acel act de violenţă, comis în timp ce personajul ei se afla într-un somn artficial indus de medicamente, informează dailymail.co.uk.

Actriţa, mamă a şase copii, spune că, deşi scena este "o versiune Disney extremă, dar amuzantă", filmul vorbeşte despre "abuz şi despre felul în care persoanele abuzate au de ales între a-i abuza la rândul lor pe cei din jur sau să îşi depăşească trauma şi să rămână persoane iubitoare şi deschise".

În acelaşi interviu, vedeta hollywoodiană a vorbit şi despre filmul ei din 2011 "In The Land Of Blood And Honey", regizat şi scris chiar de ea, ce prezintă traumele şi violurile comise asupra femeilor musulmane din timpul Războiului din Bosnia.

Angelina Jolie spune că a dorit să facă acel film, întrucât a fost extrem de emoţionată de poveştile auzite de la supravieţuitoarele acelor agresiuni sexuale cu care s-a întâlnit în timpul unei vizite în Bosnia.

Şeful diplomaţiei britanice William Hague şi vedeta hollywoodiană Angelina Jolie prezidează în perioada 10-13 iunie, la Londra, un summit fără precedent, ce vizează oprirea practicilor de folosire a violului ca o "armă de război".

Angelina Jolie a mai colaborat cu William Hague la mai multe campanii pe aceeaşi temă, în calitate de ambasador special al Înaltului Comisariat pentru refugiaţi, de pe lângă Organizaţia Naţiunilor Unite.

În aprilie 2012, UNHCR a luat decizia de a-i acorda Angelinei Jolie titlul de trimis special, întrucât actriţa americană a dovedit în ultimul deceniu, de când a devenit ambasadoare a bunăvoinţei pentru UNHCR, un angajament excepţional faţă de cauza persoanelor refugiate. Angelina Jolie a donat în ultimii ani peste 5 milioane de dolari programelor iniţiate de ONU pentru ajutorarea persoanelor refugiate din lumea întreagă.

Angelina Jolie, care a deţinut titlul de ambasadoare a bunăvoinţei pentru Înaltul Comisariat al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi (United Nations High Commissioner for Refugees/ UNHCR) din 2001 până în aprilie 2012, a vizitat în această perioadă peste 40 de tabere de refugiaţi pe plan mondial.

În luna noiembrie, actriţa Angelina Jolie a fost recompensată cu un Oscar onorific pentru contribuţia sa la dezvoltarea industriei cinematografice, dar şi pentru implicarea în acţiuni umanitare. Actriţa, în vârstă de 38 de ani, care a primit un Oscar pentru cel mai bun rol secundar feminin în filmul "Tinereţe furată/ Girl Interrupted" (1999), a efectuat zeci de misiuni umanitare şi a participat recent la ajutorarea refugiaţilor din Siria.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici