Angelina Jolie şi Brad Pitt au donat 50.000 de dolari în favoarea refugiaţilor sirieni

Actriţa americană Angelina Jolie şi logodnicul ei, Brad Pitt, au donat suma de 50.000 de dolari unei fundaţii care amenajează adăposturi şi instalează corturi pentru refugiaţii sirieni.

205 afișări
Imaginea articolului Angelina Jolie şi Brad Pitt au donat 50.000 de dolari în favoarea refugiaţilor sirieni

Angelina Jolie şi Brad Pitt (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Angelina Jolie, care este trimis special al Înaltului Comisariat al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi (UNHCR), se află în aceste zile în Orientul Mijlociu pentru a susţine cauza persoanelor care au fugit din Siria, din cauza luptelor dintre rebeli şi forţele guvernamentale, fidele preşedintelui Bashar Hafez al-Assad, informează contactmusic.com.

Miercuri seară, actriţa americană s-a întâlnit cu mai mulţi vameşi din Iordania şi a lăudat eforturile depuse de autorităţile din această ţară care au acceptat să îi primească pe teritoriul ţării lor pe refugiaţii sirieni.

"Compasiunea incredibilă arătată de aceşti vameşi iordanieni familiilor de refugiaţi traumatizate a fost extrem de emoţionantă. Iordania i-a primit pe refugiaţi, deşi această decizie a adus o povară grea asupra ţării. Comunitatea internaţională trebuie să arate o solidaritate mai mare şi să sprijine Iordania şi celelalte ţări din regiune pentru a continua să păstreze frontierele deschise în faţa refugiaţilor", a declarat actriţa americană.

Joi, Angelina Jolie şi-a continuat vizita din Iordonia şi a mers într-o tabără de refugiaţi pentru a se întâlni şi discuta cu familiile siriene care au fugit din ţara lor, devastată de lupte armate.

Potrivit unui articol postat pe site-ul oficial al Agenţiei pentru Refugiaţi din cadrul ONU, Angelina Jolie şi Brad Pitt au donat 50.000 de dolari fundaţiilor care instalează corturi şi amenajează adăposturi pentru refugiaţii sirieni.

În luna aprilie, UNHCR a luat decizia de a-i acorda Angelinei Jolie titlul de trimis special, întrucât actriţa americană a dovedit în ultimul deceniu, de când a devenit ambasadoare a bunăvoinţei pentru UNHCR, un angajament excepţional faţă de cauza persoanelor refugiate. Angelina Jolie a donat în ultimii ani peste 5 milioane de dolari programelor iniţiate de ONU pentru ajutorarea persoanelor refugiate din lumea întreagă.

Angelina Jolie, care a deţinut titlul de ambasadoare a bunăvoinţei pentru Înaltul Comisariat al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi (United Nations High Commissioner for Refugees/ UNHCR) din 2001 până în aprilie 2012, a vizitat în această perioadă peste 40 de tabere de refugiaţi pe plan mondial.

Angelina Jolie, care a fost nominalizată pentru a doua oară la premiile Oscar în februarie 2009, pentru rolul din "Schimbul/ Changeling", regizat de Clint Eastwood, a devenit celebră graţie rolului principal din franciza "Lara Croft", a jucat în multe producţii cu succes la public, precum "Dl şi dna Smith", "A Mighty Heart", "Gia", dar a câştigat şi premiul Oscar pentru rol secundar, în 2000, cu rolul din "Tinereţe furată/ Girl, Interrupted". Ea a fost nominalizată la ediţia de anul acesta a Globurilor de Aur, la categoria "cel mai bun film într-o limbă străină", pentru debutul său în regie, "In the Land of Blood and Honey".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici