Anita Ekberg, diva din "La Dolce Vita", a rămas falită

Actriţa suedeză Anita Ekberg, diva din "La Dolce Vita", care a împlinit în luna septembrie vârsta de 80 de ani, este atât de săracă încât a fost nevoită să solicite un ajutor financiar din partea fundaţiei înfiinţate de cineastul Federico Fellini, a anunţat, vineri, publicaţia italiană La Stampa.

343 afișări
Imaginea articolului Anita Ekberg, diva din "La Dolce Vita", a rămas falită

Anita Ekberg, diva din "La Dolce Vita", a rămas falită (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

"Nu este foarte elegant să spui asta, dar Anita Ekberg se confruntă cu o lipsă veritabilă de lichidităţi", a declarat Massimo Morais, un administrator numit de justiţie, care a cerut în numele actriţei un ajutor din partea Fundaţiei Fellini.

"Fundaţia nu a răspuns încă, dar eu contez pe solidaritatea binefăcătorilor care vor să ajute, chiar şi la un nivel modest, o mare actriţă, care merită cu adevărat acest lucru", a adăugat Morais.

Anita Ekberg, care a rămas în memoria cinefililor pentru celebra scenă filmată la Roma în Fontana di Trevi, în filmul "La Dolce Vita" (1960) de Federico Fellini, în care a jucat alături de Marcello Mastroianni, locuieşte în prezent într-un azil pentru bătrâni din apropiere de Roma.

Obligată să se deplaseze într-un scaun cu rotile după o fractură de femur, actriţa suedeză a fost nevoită să îşi părăsească reşedinţa, după un incendiu provocat de câţiva hoţi care au vrut să îi spargă casa.

În afara unor prieteni vechi şi ai angajaţilor de la serviciile sociale, diva suedeză primeşte puţine vizite şi îşi foloseşte timpul scriindu-şi memoriile.

Cu ocazia aniversării ei din septembrie, actriţa a recunoscut într-un interviu că se simte "puţin cam singură". "Zilele sunt infinit de lungi", spunea artista suedeză, într-un interviu acordat cu acea ocazie cotidianului italian Corriere della Sera.

Kerstin Anita Marianne Ekberg este un model şi o actriţă suedeză, născută pe 29 septembrie 1931 în oraşul Malmö. Aleasă Miss Suedia în 1950, Anita Ekberg nu a câştigat concursul Miss Universe, însă s-a aflat printre cele şase finaliste, iar această performanţă i-a adus un contract de manechin în Statele Unite. A debutat pentru studiourile Universal în câteva roluri secundare.

În 1955, actriţa suedeză a jucat în "Calea sângelui/ Blood Alley", în care a interpretat rolul unei femei chineze, un rol care i-a adus Globul de Aur.

Cu un fizic considerat "spectaculos" în epocă (Bob Hope spunea că părinţii ei ar merita premiul Nobel pentru "arhitectură"), starleta suedeză avea un temperament glacial şi a fost supranumită "aisbergul". Anita Ekberg a rămas în memoria cinefililor pentru celebra scenă filmată la Roma în Fontana di Trevi, în filmul "La Dolce Vita" de Federico Fellini, sau pentru rolul modelului care laudă virtuţile laptelui pe un panou publicitar în episodul "Le tentazioni del dottor Antonio" din lungmetrajul "Boccaccio '70" (1962).

În 1987, Anita Ekberg a jucat propriul rol în "Interviu/ Intervista", un film regizat de Federico Fellini, confirmând astfel spusele celebrului critic de film Roger Ebert, care obişnuia adeseori să declare că Anita Ekberg "este singura persoană din lume capabilă să îşi joace propriul personaj".

Anita Ekberg a fost căsătorită de două ori - cu actorul britanic Anthony Steel în perioada 1956-1959 şi cu actorul american Rik Van Nutter în perioada 1963-1975.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici