Anne Boleyn chiar l-a înşelat pe Henric al VIII-lea cu propriul ei frate

Adulterul comis cu propriul său frate de către Anne Boleyn, a doua soţie a regelui Henric al VIII-lea, a fost confirmat de un poem, descoperit de profesorul britanic George Bernard, expert în istoria casei regale a Tudorilor.

16140 afișări
Imaginea articolului Anne Boleyn chiar l-a înşelat pe Henric al VIII-lea cu propriul ei frate

Anne Boleyn chiar l-a înşelat pe Henric al VIII-lea cu propriul ei frate (Imagine: Wikipedia)

Lista cu presupuşii ei amanţi era atât de scandaloasă, încât istoricii l-au suspectat multă vreme pe Henric al VIII-lea că a inventat infidelitatea reginei Anne Boleyn, doar pentru a scăpa de ea.

Potrivit noilor dovezi, însă, ar putea exista o doză de adevăr în zvonurile despre infidelităţile reginei, informează dailymail.co.uk.

Anne Boleyn, a doua soţie a regelui Henric al VIII-lea, a fost executată, după ce a fost acuzată că a avut aventuri cu cinci bărbaţi, dintre care unul era fratele ei.

Unii istorici consideră că Anne Boleyn a fost victima complotului pus la cale de apropiaţii primei soţii a lui Henric al VIII-lea, Catherine de Aragon, şi a fiicei sale, Mary. Alţii susţin însă că regele a inventat acele acuzaţii, deoarece Anne Boleyn nu a reuşit să îi ofere un urmaş de sex masculin.

Profesorul George Bernard, expert în istoria casei regale a Tudorilor, a declarat că un poem franţuzesc, scris cu câteva zile înainte ca Anne Boleyn să fie decapitată, în 1536, a dezvăluit adevărul despre secretele din dormitorul reginei.

Acest poem cu 1.000 de versuri, scris de Lancelot de Carles, secretarul ambasadorului francez la curtea Angliei, numeşte pe trei dintre amanţii reginei Anne Boleyn - muzicianul Mark Smeaton, Henry Norris, şeful cancelariei regale, şi George Boleyn, propriul ei frate.

Acelaşi poem afirmă că regina nu era nici mai mult nici mai puţin "decât o târfă obişnuită".

Poemul a fost considerat în trecut ca o sursă "lipsită de credibilitate", deoarece este o operă literară, însă profesorul Bernard susţine că a găsit dovezile care probează acele acuzaţii, în anumite scrisori, considerate surse contemporane cu faptele relatate.

Potrivit acestui poem, acuzaţiile de infidelitate aduse reginei Anne au apărut în premieră la tribunal, cu ocazia unui proces între doi fraţi - o doamnă însărcinată, provenind dintre însoţitoarele reginei, şi fratele acestei doamne, secretar al reginei.

Doamnele din suita reginei erau cele mai apropiate persoane de aceasta. Fratele şi-a acuzat sora că are un comportament promiscuu, însă ea a replicat imediat, spunând că regina are un comportament mult mai rău decât al ei, deoarece a comis adulter cu propriul ei frate. În acel poem, doamna însărcinată i-a numit pe Smeaton şi pe Norris, declarând că aceştia au fost "seduşi de mângâierile reginei Anne".

Toţi cei trei bărbaţi, împreună cu alţi doi curteni, au fost acuzaţi de întreţinerea de "raporturi carnale cu regina" şi au fost executaţi în Turnul Londrei, pe 17 mai 1536.

Profesorul Bernard consideră că doamna însărcinată este contesa de Worcester, descrisă într-o scrisoare din secolul al XVI-lea ca fiind principala acuzatoare a reginei Anne Boleyn.

Acelaşi profesor, ale cărui cercetări vor fi publicate în aprilie, în romanul intitulat "Anne Boleyn", a sugerat ipoteza potrivit căreia regina a ales să întreţină raporturi sexuale cu acei amanţi deoarece, din cauza impotenţei intermitente de care suferea Henric al VIII-lea, era singura posibilitate de a rămâne însărcinată şi de a-i oferi regelui un moştenitor de sex masculin.

Faptul că doamna însărcinată din suita reginei era la curent cu aventurile acesteia face ca infidelitatea lui Anne Boleyn să devină şi mai credibilă.

Serialul de epocă "Dinastia Tudorilor", o producţie a Showtime, se concentrează pe faptele politice şi aventurile sângeroase şi sentimentale ale celui mai controversat rege britanic din istorie, Henric al VIII-lea, interpretat de Jonathan Rhys Meyers.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici