Apartamentul newyorkez al actriţei Lauren Bacall, vândut cu 23 milioane de dolari

Apartamentul din New York în care a locuit actriţa de origine română Lauren Bacall, care a murit pe 12 august 2014 la vârsta de 89 de ani, a fost vândut cu 23 milioane de dolari, informează contactmusic.com.

226 afișări
Imaginea articolului Apartamentul newyorkez al actriţei Lauren Bacall, vândut cu 23 milioane de dolari

Apartamentul newyorkez al actriţei Lauren Bacall, vândut cu 23 milioane de dolari (Foto: Hepta)

Apartamentul în care Lauren Bacall a locuit din anii 1960 până la moartea sa, situat într-un cartier de lux al metropolei americane New York, Upper West Side, în clădirea Dakota, în faţa căreia a fost ucis John Lennon, fusese scos la vânzare iniţial în noiembrie 2014 pentru suma de 26 milioane de dolari. Un cumpărător, a cărui identitate nu a fost dezvăluită, a achiziţionat acest apartament cu 3 milioane de dolari sub preţul iniţial de vânzare, precizează New York Daily News.

Vedete precum Judy Garland, Gilda Rander, Connie Chung, Maury Povich, Joe Namath şi Jack Palance au mai locuit, de-a lungul timpului, în apartamente din această clădire.

Lauren Bacall a achiziţionat apartamentul în 1961 cu suma de 28.000 de dolari, la patru ani după moartea partenerului ei de viaţă Humphrey Bogart.

Vedeta americană a locuit în acest apartament cu cel de-al doilea soţ al ei, Jason Robards, şi copiii lor.

Apartamentul lui Bacall are trei dormitoare cu vedere spre Central Park, trei băi, podele de lemn datând din 1884, când a fost construită clădirea, o bibliotecă, o cameră de oaspeţi şi încă două camere care, în trecut, erau folosite de servitori.

Lauren Bacall a fermecat cinematograful hollywoodian, în cei peste 60 de ani de carieră, prin vocea profundă şi ochii săi albaştri.

Născută pe 16 septembrie 1924, la New York, Betty Joan Perske, numele adevărat al actriţei, a fost singura fiică a unor imigranţi evrei, fiind de origine română pe linie maternă, dar şi verişoară a lui Shimon Peres, care a devenit cel de-al nouălea preşedinte al Israelului.

Lauren Bacall a devenit celebră cu rolul din filmul "To Have and Have Not" al lui Howard Hawks, la vârsta de 19 ani, în 1944, alături de Humphrey Bogart, cu care a format un cuplu legendar. A fost soţia lui Bogart timp de 12 ani, până la decesul actorului, în 1957.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici