Aplicaţia de mobil care este de fapt o unealtă de spionaj a Emiratelor Arabe Unite. Are deja milioane de utilizatori

Publicaţia americană New York Times a dezvăluit într-un raport că o aplicaţie foarte populară este de fapt o unealtă a Guvernului Emiratelor Arabe Unite pentru a spiona utilizatorii, informează The Guardian.

3098 afișări
Imaginea articolului Aplicaţia de mobil care este de fapt o unealtă de spionaj a Emiratelor Arabe Unite. Are deja milioane de utilizatori

Sursa FOTO: Profimedia Images

Conform raportului publlicaţiei americane, prin intermediul aplicaţiei ToTok guvernul Emiratelor Arabe Unite poate poate urmări locaţia utilizatorilor, poate vedea poze şi conversaţii, scrie The Guardian.

Guvernul Emiratelor Arabe a interzis aplicaţiile WhatsApp, Facebook sau Apple Face Time şi a introdus aplicaţia ToTok ca alternativă.

Aplicaţia ToTok este disponibilă de câteva luni şi are deja milioane de utilizatori dintre care majoritatea provin din Emiratele Arabe Unite.

Potrivit experţilor aplicaţia poate obţine informaţii despre utilizatori prin funcţiile sale de bază printre care se află microfonul, camera de filmat sau calendarul.

Compania care a creat ToTok, Breej Holding, este afiliată unei companii de securitate cibernetică care a colaborat cu analişti CIA şi are legături strânse cu Guvernul Emiratelor Arabe Unite.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici