Astăzi se împlinesc 30 de ani de la căderea Zidului Berlinului. Momentul, sărbătorit de Google printr-un doodle special - FOTO

Google a ales să sărbătorească împlinirea a 30 de ani de la căderea Zidului Berlinului cu un doodle special, care surprinde esenţa distrugerii barierelor care au separat mii de familii. Doodle-ul creat de către Max Guther, un artist din Berlin, Germania, arată un bărbat şi o femeie mergând pe zidul căzut. Acesta a fost momentul care a semnalat sfârşitul Războiului Rece şi începutul reunificării Germaniei de Est cu cea de Vest, scrie indiatoday.in.

796 afișări
Imaginea articolului Astăzi se împlinesc 30 de ani de la căderea Zidului Berlinului. Momentul, sărbătorit de Google printr-un doodle special - FOTO

Google Doodle celebrates 30th anniversary of the Fall of the Berlin Wall

Cuplul surprins de doodle se îmbrăţişează în mijlocul Zidul Berlinului, după ce acesta a fost doborât. „Tor auf” (deschideţi porţile!), au strigat mulţimile adunate în jurul Zidului Berlinului în 1989. 

„În timpul unei conferinţe de prese a guvernului, un purtător de cuvânt grăbit a oferit jurnaliştilor şi telespectatorilor informaţia greşită că Germania de Est va permite circulaţia liberă între Berlinul de Est şi cel de Vest”, a declarat Google

„În doar câteva ore, o mulţime imensă s-a adunat la Zidul Berlinului, depăşind cu mult numărul ofiţerilor de pază. Cândva după miezul nopţii, ofiţerul responsabil pentru punctul de control Bornholmer şi-a sfidat superiorii şi a dat ordinul să fie deschisă poarta”, a continuat Google. 

Vestea s-a răspândit repede, iar în cursul următoarelor zile, două milioane de nemţi au traversat graniţa, mulţi dintre aceştia cântând şi dansând, sărbătorind începutul unei noi era în timp ce alţii au început să doboare zidul. 

Artistul Max Guther a declarat că a fost onorat să lucreze la acest proiect şi că s-a inspirat din poveşti şi fotografii vechi cu părinţii săi, aceştia fiind în Berlin în urmă cu 30 de ani, martori la căderea Zidului Berlinului, potrivit Google. 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici