Atlantis s-a desprins cu succes de Staţia Spaţială Internaţională

Atlantis s-a desprins cu succes de Staţia Spaţială Internaţională (ISS), luni, la ora 9.24 GMT, aterizarea navetei americane fiind prevăzută pentru miercuri, la ora 14.06 GMT, în Florida, în cazul unor condiţii meteorologice favorabile.

1 afișare
Imaginea articolului Atlantis s-a desprins cu succes de Staţia Spaţială Internaţională

Atlantis s-a desprins cu succes de Staţia Spaţială Internaţională

Evenimentul, care a avut loc la aproximativ 350 de kilometri deasupra Noii Zeelande, marchează finalul unei misiuni de opt zile, pe parcursul căreia a fost instalat pe Staţia Spaţială laboratorul european Columbus, fapt ce reprezintă un pas major pentru Europa în spaţiu.

Europa spaţială devine astfel coproprietar cu drepturi depline al singurului avanpost orbital. Experimentele realizate în microgravitate, în laboratorul Columbus, vor permite pregătirea misiunilor cu echipaj uman pe Marte.

Până în prezent, doar Rusia şi Statele Unite dispuneau de laboratoare proprii pe ISS.

Columbus va permite realizarea a sute de experimente, în domenii diverse, precum biotehnologie, medicină, ştiinţa materialelor şi a fluidelor, crescând semnificativ capacităţile de cercetare ale ISS.

Astronautul francez Léopold Eyhart a rămas pe ISS pentru câteva săptămâni pentru a activa laboratorul european. El îl înlocuieşte pe ISS pe americanul Daniel Tani, care s-a întors pe Pământ cu Atlantis.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici