Aviz amatorilor: Doi turişti riscă 6 ani de închisoare şi o amendă de 3.000 de euro, după ce au furat nisip de pe o plajă din Italia

Un cuplu francez riscă până la şase ani de închisoare şi o amendă de 3.000 de euro, după ce a furat 40 de kilograme de nisip de pe o plajă din Sardinia, scrie The Guardian.

26183 afișări
Imaginea articolului Aviz amatorilor: Doi turişti riscă 6 ani de închisoare şi o amendă de 3.000 de euro, după ce au furat nisip de pe o plajă din Italia

Doi turişti riscă 6 ani de închisoare, pentru că au furat 40 de kilograme de nisip în Sardinia

Poliţiştii de frontieră au găsit nisip de pe plaja Chia din sudul insulei italiene, ascuns în 14 sticle mari de plastic, în portbagajul autoturismului, în momentul în care cei doi turişti se pregăteau să se îmbarce într-un feribot către Franţa.

Cuplul le-a spus poliţiştilor că nisipul a fost luat drept suvenir, iar cei doi nu şi-au dat seama că au comis o infracţiune, transmite The Guardian.

Cei doi turişti riscă până la şase ani de închisoare, deoarece autorităţile din Sardinia tratează cu maximă seriozitate una dintre principalele probleme care afectează insula de ani de zile.

În această vară, a avut loc „o explozie” în cantităţile de nisip, scoici şi alte obiecte de pe plaje găsite în bagajele turiştilor, 10 tone fiind confiscate la Olbia, în apropiere de Costa Smeralda, în ultimele săptămâni.

De asemenea, persoanele care „colectează” astfel de suveniruri riscă şi o amendă de până la 3.000 de euro, dar poliţiştii întâmpină numeroase dificultăţi în aplicarea pedepselor dat fiind faptul că majoritatea „infractorilor” sunt turişti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici