B.B. King revine pe scena europeană (Video)

B.B. King, legenda muzicii blues, va susţine patru concerte în Marea Britanie, în iunie, în ciuda faptului că a renunţat la turneele în afara Statelor Unite încă din 2006, informează bbc.co.uk.

31 afișări
Imaginea articolului B.B. King revine pe scena europeană (Video)

B.B. King revine pe scena europeană

B.B. King va concerta împreună cu veteranul britanic al muzicii blues, John Mayall, în vârstă de 75 de ani. Mayall va cânta în prima jumătate a spectacolelor, iar King, în cea de-a doua.

Cei doi muzicieni vor concerta în Manchester, Birmingham, Cardiff şi Londra, la sfârşitul lunii iunie.

King şi-a început cariera muzicală în 1947. În anii '50, el susţinea, în medie, 275 de concerte pe an, iar în 1956 a susţinut 342 de concerte.

Recompensat cu 14 premii Grammy, B.B. King a avut numeroase piese de succes, cele mai cunoscute fiind "Every Day I Have The Blues" şi "The Thrill Is Gone", interpretate de artist la chitara lui, Lucille.

În decembrie 2008, B.B. King a concertat împreună cu Foo Fighters şi John Mayer la primul concert susţinut în onoarea artiştilor nominalizaţi la premiile Grammy, ce a avut loc în Los Angeles.

Anunţându-şi retragerea din circuitul turneelor mondiale în 2006, King a declarat: "Cred că vremea mea trece. De fapt, ştiu că trece".

"Frank Sinatra a cântat despre luna septembrie a vârstei sale. Cred că eu mă aflu în luna noiembrie a vârstei mele", a declarat legendarul muzician american.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici