Baconschi: Mi-am luat primul laptop în '91, un Toshiba care acum ar fi de muzeu

Ministrul de Externe, Teodor Baconschi, a declarat, vineri, la un seminar, că şi-a luat primul laptop în toamna anului 1991, un Toshiba care acum ar părea un obiect de muzeu, arătând că a prins vremurile informatizării cât a putut de repede.

238 afișări
Imaginea articolului Baconschi: Mi-am luat primul laptop în '91, un Toshiba care acum ar fi de muzeu

Baconschi: Mi-am luat primul laptop în '91, un Toshiba care acum ar fi de muzeu (Imagine: Theodor Pana/Mediafax Foto)

"Am prins vremurile informatizării cât am putut de repede. Imediat după '90, mi-am luat primul laptop în toamna lui '91, un Toshiba, care ar părea un obiect de muzeu, foarte greu, cu memoria mică, cu monitor monocolor. Dar, lucrurile au evoluat foarte mult şi nu ne-am imagina astăzi activitatea noastră profesională zilnică fără un smartphone, fără o tabletă digitală. Suntem cu toţii ajutaţi de aceste instrumente", a afirmat Baconschi.

Ministrul de Externe a spus că a învăţat să lucreze pe calculator înainte de 1989. "În perioada în care dacă aveai o maşină de scris trebuia să o declari la miliţie, am scris primele articole înainte de '89 pe o maşină de scris. Făcusem, la liceul la filologie-istorie pe care l-am absolvit, stenodactilografie, ca practică, aşa că am fost digitalizat precoce", a explicat Baconschi întrebat de ziarişti când a învăţat să lucreze pe calculator.

El a vorbit la Conferinţa "eduVision 2020" despre necesitatea accesului la internetului.

Baconschi a povestit că, la recenta vizită a preşedintelui României la Washington, a avut o oră liberă şi a intrat într-o librărie de unde şi-a luat Ghidul Oxford pentru descurcarea tinerilor online. "Putem să organizărm procesul educaţional astfel încât să reducem analfabetismul digital", a mai spus Teodor Baconschi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici