Bancnote false, folosite pentru promovarea unui site care promite mântuirea

Un site cu tematică religioasă din România promovează mesaje de penitenţă în stil capitalist, folosind, pentru a se promova, bancnote false de un milion de euro.

265 afișări
Imaginea articolului Bancnote false, folosite pentru promovarea unui site care promite mântuirea

Bancnote false, folosite pentru promovarea unui site care promite mântuirea

Site-ul, numit caleamaestrului.ro, este promovat prin flyere care imită bancnote de un milion de euro, distribuite în staţiile de metrou din Bucureşti.

Textul imprimat pe falsa bancnotă de un milion de euro este "Vei merge în rai?", alături de un scurt test ajutător, presărat cu întrebări şi pilde: "Ai spus vreodată o minciună? Ai furat ceva vreodată? Ai luat numele lui Dumnezeu în deşert, chiar şi numai o singură dată? (...) Te-ai uitat cu poftă la o persoană?".

Platforma online promovată conţine rubrici pe retorică interogativă, de tipul "Unde a mers sufletul lui Michael Jackson?" şi "Ce ai voie să faci sau să nu faci?", dar şi o scurtă şi virulentă descriere a iadului ori criteriile după care oamenii pot ajunge acolo. Dintre partenerii iniţiativei face parte şi "Ministerul Afacerilor Eterne".

Utilizatorii pot face teste de bunătate pe site, pot semna în cartea de oaspeţi sau afla care sunt cele mai eficiente metode de mântuire.

Iniţiatorii proiectului nu au putut fi contactaţi pentru a afla dacă au colaborat cu o agenţie de publicitate pe partea de promovare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici