Barack Obama i-a adus un omagiu actorului Leonard Nimoy: A fost Spock, centrul viziunii optimiste din "Star Trek"

Preşedintele Statelor Unite ale Americii, Barack Obama, i-a adus un omagiu actorului Leonard Nimoy, care a murit, vineri, la vârsta de 83 de ani, faimos pentru portretizarea personajului comandantului Spock din serialul SF "Star Trek", informează contactmusic.com.

465 afișări
Imaginea articolului Barack Obama i-a adus un omagiu actorului Leonard Nimoy: A fost Spock, centrul viziunii optimiste din "Star Trek"

Leonard Nimoy (Imagine: AP/Mediafax Foto)

"Cu mult înainte de a fi la modă să fii tocilar ('nerdy', în original în limba engleză, n.r.), a fost Leonard Nimoy. Leonard a fost, de-a lungul întregii sale vieţi, un iubitor al artelor şi umanismului, un susţinător al ştiinţei, generos cu talentul şi cu timpul său. Şi, bineînţeles, Leonard a fost Spock. Calm, raţional, cu urechile mari şi cumpătat, a fost centrul viziunii optimiste din «Star Trek» despre viitorul omenirii. L-am iubit pe Spock. În 2007, am avut şansa să îl întâlnesc personal pe Leonard. A fost, bineînţeles, alegerea logică să îl salut cu formula vulcaniană, semnul universal pentru «Să trăiţi mult şi să prosperaţi». Iar după 83 de ani pe această planetă - şi în timpul vizitelor sale pe atât de multe altele - este clar că Leonard Nimoy a făcut exact acest lucru. Michelle şi cu mine ne alăturăm familiei, prietenilor şi nenumăraţilor fani care îi simt lipsa atât de mult astăzi", a declarat preşedintele american Barcak Obama, într-un comunicat de presă transmis de Casa Albă.

Barack Obama s-a alăturat multor altor personalităţi care i-au adus un tribut actorului Leonard Nimoy, printre acestea numărându-se colegii din serialul "Star Trek" George Takei şi William Shatner, actorul Zachary Quinto, care a interpretat personajul tânărului Spock în lungmetrajele "Star Trek" şi "Star Trek În Întuneric/ Star Trek Into Darkness", Tom Hanks şi Jason Alexander.

Actorul american Leonard Nimoy, cunoscut pentru rolul comandantului Spock din serialul "Star Trek", a murit vineri, la vârsta de 83 de ani, în casa sa din Los Angeles. Nimoy a fost internat în spital, săptămâna trecută, după ce s-a plâns de "dureri severe în zona pieptului". El suferea de boala pulmonară obstructivă cronică (care duce la insuficienţă respiratorie) şi a fost dus cu ambulanţa la spitalul UCLA Medical Center din Los Angeles, după ce s-a plâns de dureri în piept, pe 19 februarie.

Actorul, care este cunoscut pentru rolul comandantului Spock din serialul SF "Star Trek", a fost internat de mai multe ori în ultimele luni, iar anul trecut a fost văzut în New York într-un scaun cu rotile şi folosind un aparat de asistenţă respiratorie.

Nimoy a anunţat, în februarie 2014, pe Twitter, că a fost diagnosticat cu boala pulmonară obstructivă cronică, în pofida faptului că a renunţat la fumat în urmă cu peste 30 de ani. El i-a încurajat pe fanii săi să îşi îngrijească sănătatea.

"M-am lăsat de fumat în urmă cu 30 de ani. N-a fost destul de repede. Am boală pulmonară obstructivă cronică. Bunicul vă spune să renunţaţi la fumat acum. LLAP (live long and prosper, salut al personajului Spock din "Star Trek")", a scris Nimoy pe Twitter, în urmă cu un an.

Boala pulmonară obstructivă cronică este un termen folosit pentru un număr de maladii care afectează plămânii, inclusiv emfizem şi bronşită cronică. Boala afectează milioane de oameni la nivel global.

Leonard Nimoy, născut în oraşul american Boston, a devenit celebru cu rolul personajului Spock, un ofiţer pe jumătate om, pe jumătate vulcanian, de pe nava spaţială Enterprise, devenit ulterior comandant al acesteia, în serialul de televiziune "Star Trek" şi în lungmetrajele SF inspirate din acesta.

Actorul american a apărut cel mai recent în această franciză anul trecut, în filmul "Star Trek În Întuneric/ Star Trek Into Darkness", regizat de J.J. Abrams.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici