Bărbaţii divorţaţi, de două ori mai dispuşi să se recăsătorească decât femeile divorţate

Bărbaţii divorţaţi sunt de două ori mai dispuşi să se recăsătorească decât femeile divorţate, potrivit unui studiu realizat recent în Marea Britanie.

563 afișări
Imaginea articolului Bărbaţii divorţaţi, de două ori mai dispuşi să se recăsătorească decât femeile divorţate

Bărbaţii divorţaţi, de două ori mai dispuşi să se recăsătorească decât femeile divorţate (Imagine: Shutterstock)

Divorţul reprezintă de obicei o experienţă de viaţă destul de dureroasă şi s-ar putea crede că cei mai mulţi dintre oamenii care au trecut printr-un divorţ par să ezite atunci când vine vorba despre o nouă căsătorie, informează dailymail.co.uk.

Cu toate acestea, bărbaţii sunt de două ori mai dispuşi să treacă peste o astfel despărţire stresantă şi dureroasă. Potrivit studiului britanic, 47% dintre bărbaţii divorţaţi doresc să se căsătorească din nou. În schimb, doar 20% dintre femeile divorţate s-au declarat dispuse să se recăsătorească.

Studiul a fost realizat pe un eşantion de 2.000 de adulţi, pentru a marca lansarea pe DVD în Marea Britanie a comediei romantice "A naibii dragoste/ Crazy, Stupid, Love".

Totodată,potrivit aceluiaşi studiu, 42% dintre bărbaţii divorţaţi care vor să se recăsătorească au declarat că sunt dispuşi să plătească un expert matrimonial care să îi consilieze şi să îi ajute să se pregătească, pentru a se descurca mai bine la viitoarele întâlniri în oraş cu reprezentantele sexului slab. Ei speră astfel să înveţe să se îmbrace mai bine, să îşi pună mai bine în valoare aspectul fizic, să îşi dezvolte aptitudinile conversaţionale şi să înveţe să stăpânească "arta" limbajului corporal.

În schimb, mai puţin de 20% dintre femei s-au declarat dispuse să apeleze la serviciile unui astfel de expert.

Totodată, 31% dintre bărbaţii divorţaţi au declarat că şi-au creat, după divorţ, profiluri pe site-uri matrimoniale, comparativ cu 19% dintre femeile divorţate care au apelat la serviciile unor astfel de site-uri de întâlniri online.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici