Barcelona, destinaţia ideală pentru workcation

Barcelona a fost desemnată destinaţia ideală pentru "vacanţă la locul de muncă". „Vacanţele de lucru” sau efectuarea unei munci dintr-o destinaţie de vacanţă sunt o tendinţă apărută pe timpul pandemiei şi post-Covid.

430 afișări
Imaginea articolului Barcelona, destinaţia ideală pentru workcation

Sursa foto: AP / Mediafax Foto

Compania IWG a comparat 26 de oraşe din întreaga lume, clasificându-le pe o scară de la 1 la 10 în funcţie de climă, cultură, cazare, transport, mâncare şi băutură, fericire, viteza internetului şi disponibilitatea unui spaţiu de lucru flexibil, scrie CNBC.

"Categoriile au fost alese pentru a lua în considerare mediul optim pentru a lucra în străinătate, inclusiv cerinţele de bază privind condiţiile de trai", a declarat Darren Rogers, country manager al IWG Singapore.

"Există, de asemenea, factori care pot avea un impact asupra productivităţii, cum ar fi banda largă şi disponibilitatea unor spaţii de lucru flexibile."

Barcelona, renumită pentru scena sa culturală vibrantă şi soare aproape pe tot parcursul anului, s-a clasat pe primul loc pentru cei care "caută combinaţia perfectă între muncă şi timp liber", arată studiul.

IWG a realizat, de asemenea, un sondaj în rândul a peste 1.000 de „angajaţi hibrizi”, care a arătat că aproape trei din cinci (57%) au făcut vacanţe de lucru în ultimul an - în care şi-au prelungit vacanţele lucrând din străinătate.

"Orizonturile lucrătorilor de astăzi nu se mai limitează la ţările lor", a adăugat Rogers.

"Am văzut că angajaţii din întreaga lume apreciază cu adevărat oportunitatea de a-şi putea prelungi vacanţele prin workcations şi, în schimb, angajatorii beneficiază şi ei, de echipe angajate, fericite şi productive."

Studiul a arătat că viteza de bandă largă este principala necesitate pentru „nomazii digitali”, depăşind costul vieţii şi vremea.

Singapore a obţinut cel mai mare punctaj pentru viteza de bandă largă (9), urmat de New York (8,5) şi Hong Kong (8).

Singapore se află pe locul 21 în listă, cu scoruri ridicate la alte categorii, cum ar fi fericirea şi transportul.

Barcelona şi Toronto - primele două oraşe clasate - au înregistrat scoruri deosebit de bune în ceea ce priveşte viteza benzii largi şi preţurile de cazare.

Top 10 oraşe pentru vacanţe de lucru: Barcelona, Toronto, Beijing, Milano, New York, Rio de Janeiro, Amsterdam, Paris, Jakarta şi Lisabona.

De exemplu, chiria medie lunară în Barcelona costă 1.158 de dolari, iar în Toronto 1.769 de dolari - faţă de 3.632 de dolari în New York - cea mai scumpă din listă.

"Am văzut că angajaţii din întreaga lume apreciază cu adevărat oportunitatea de a-şi putea prelungi vacanţele prin workcations şi, în schimb, angajatorii beneficiază şi ei, cu echipe foarte angajate, fericite şi productive."

Atractivitatea Barcelonei constă, de asemenea, în "combinaţia unică de soare, mare, nisip şi atmosferă cosmopolită", a declarat IWG.

Potrivit studiului, oraşul spaniol a obţinut un punctaj bun în ceea ce priveşte costul transportului şi are "un cost al vieţii relativ scăzut" în comparaţie cu alte oraşe europene populare.

O ceaşcă de cafea în Barcelona costă în medie 2,68 dolari, faţă de 4,92 dolari pentru Los Angeles şi 4,57 dolari pentru Beijing.

În afară de cazarea relativ accesibilă, Toronto se mândreşte cu scoruri ridicate în ceea ce priveşte fericirea şi cu "o multitudine de spaţii de lucru flexibile", se arată în studiu.

"Cel mai mare oraş al Canadei oferă o experienţă diversă pentru nomazii digitali, cu peste 25% din oraş acoperit de păduri şi un impresionant 18% dedicat parcurilor, oferind spaţii verzi ample pentru relaxare în mijlocul mediului urban plin de viaţă", se arată în studiu.

Spania şi Canada au introdus anul trecut noi programe pentru nomazi digitali, adresându-se profesioniştilor care îşi pot desfăşura activitatea oriunde.

În completarea topului trei se află capitala chineză Beijing, de asemenea cel mai bun oraş asiatic pentru vacanţe de lucru. Acesta "a obţinut performanţe excepţionale" în categorii precum cultura, cazarea şi costurile de transport, potrivit IWG.

Oraşul are un total de 1.484 de galerii şi muzee - al doilea cel mai mare număr de galerii şi muzee de pe listă, după New York. Chiria costă în medie 1.204 dolari pe lună, potrivit studiului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici