Băsescu şi-a revăzut, la Ierusalim, doi colegi de şcoală generală

Preşedintele Traian Băsescu s-a întâlnit, marţi, la Ierusalim, cu un grup de reprezentanţi ai comunităţii românşti din Israel, ocazie cu care şi-a revăzut doi colegi de şcoală generală, de la care a primit o fotografie de grup de final de an şcolar.

282 afișări
Imaginea articolului Băsescu şi-a revăzut, la Ierusalim, doi colegi de şcoală generală

Băsescu şi-a revăzut, la Ierusalim, doi colegi de şcoală generală (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Rosina, mă bucur aşa de mult. Fratele tău ce mai face? Salutările mele lui Genu. El era mai mare decât noi cu un an, ne ţinea de mici. Da, a fost ca ieri. Ieri, în '66", a spus Traian Băsescu, vizibil emoţionat, în timp ce se întreţinea cu cei doi foşti colegi din clasele a şaptea şi a opta de la o şcoală generală din Bacău.

Şeful statului a ţinut să arate fotografia ziariştilor prezenţi, "să vadă şi presa ce păr" avea în clasa a opta.

"Era silitor, organizat, vesel, popular. Îi plăceau fizica şi matematica. Era interiorizat, retras, timid şi, cu toate astea, fetele înnebuneau după el. La şcoală era silitor, studios, era un om vesel, îl ţine minte pe fratele meu, aveam o formaţie de rock'n'roll. Nu cânta, dar îi plăcea să danseze, să vină la repetiţii (Băsescu, n.red)", a declarat Rosina Combos, fostă colegă de cerc de fizică cu actualul şef al statului.

La rândul său, Mundi Braunstein a ţinut să precizeze că actualul preşedinte "juca fotbal, era cu prietenii, era un om foarte de viaţă".

"Doi ani am fost în clasă cu el, dar erau vremuri când se învăţa, nu ca acum, nu se chiulea. El juca fotbal, era cu prietenii, era un om foarte de viaţă", şi-a amintit Braunstein, menţionând că patru dintre foştii colegi din clasele a şaptea şi a opta ai preşedintelui au emigrat în Israel, iar doi, în Franţa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici