Bear Grylls, criticat de PETA, pentru încurajarea actelor de cruzime comise asupra unor animale

Bear Grylls a fost criticat de PETA şi de alte organizaţii pentru drepturile animalelor, care l-au acuzat pe celebrul aventurier britanic că a permis sacrificarea unor porci într-o emisiune de televiziune, informează contactmusic.com.

552 afișări
Imaginea articolului Bear Grylls, criticat de PETA, pentru încurajarea actelor de cruzime comise asupra unor animale

Bear Grylls, criticat de PETA, pentru încurajarea actelor de cruzime comise asupra unor animale

Câteva organizaţii care militează pentru drepturile animalelor l-au criticat pe Bear Grylls - care a avut în emisiunile sale precedente o serie de invitaţi de seamă, precum actorii Zac Efron şi Jake Gyllenhaal -, din cauza celui mai recent serial TV al acestuia, "Insula lui Bear Grylls", în care mai mulţi porci au fost sacrificaţi pentru a asigura supravieţuirea pe o insulă pustie a participanţilor la această emisiune-concurs.

"Omorârea unor animale reprezintă o tactică jenantă de creştere a audienţei şi transmite un semnal dăunător tinerilor telespectatori, care sunt influenţaţi foarte mult de lucrurile pe care le văd la televizor. Bear Grylls şi producătorii emisiunii ar trebui puşi sub acuzare. Celebritatea nu înseamnă imunitate", se afirmă în comunicatul emis de organizaţia PETA (People for the Ethical Treatment of Animals).

La rândul ei, organizaţia britanică Royal Society for the Prevention of Cruelty to Animals (RSPCA) a declarat: "RSPCA se opune practicilor care cauzează animalelor durere, suferinţă sau chiar moarte, în numele divertismentului. Este ceva inacceptabil, iar animalele suferă foarte mult. Nu există nicio scuză pentru folosirea unor animale în producţii TV care implică un risc mare de vătămare pentru ele".

În schimb, reprezentanţii de la Channel 4, postul de televiziune britanic care produce acest show TV, au dat publicităţii o declaraţie de presă în care au răspuns acestor critici. "Toţi concurenţii de pe acea insulă au fost antrenaţi pentru a captura animalele într-o manieră umană şi pentru a le sacrifica foarte repede. Ei au decis că au nevoie să mănânce, altfel riscau să nu mai poată continua concursul", se afirmă în comunicatul emis de postul britanic.

În emisiunea "Insula lui Bear Grylls", celebrul aventurier şi prezentator TV pune la cale experimentul suprem în materie de supravieţuire: 13 bărbaţi englezi, curajoşi şi dornici să-şi testeze limitele au acceptat să fie lăsaţi singuri pe o insulă pustie din Pacific, timp de o lună. Sunt complet singuri, se filmează între ei şi au asupra lor doar hainele pe care le poartă şi câteva obiecte de strictă necesitate. Insula pare un adevărat paradis, însă dincolo de linia ţărmului se poate transforma într-un adevărat infern.

Bear Grylls este unul dintre cele mai celebre nume din domeniul aventurii şi supravieţuirii în sălbăticie. Traseul lui către acest statut de vedetă a început în Marea Britanie, în Insula Wight, unde regretatul său tată l-a învăţat să se caţere pe stânci şi să navigheze cu ambarcaţiuni cu pânze. Antrenat încă de la o vârstă fragedă în arte marţiale, Bear a petrecut trei ani ca soldat în trupele speciale britanice, SAS 21.

Deşi a suferit un accident sărind cu paraşuta în Africa şi şi-a fracturat coloana vertebrală în trei locuri, Bear a înfruntat trei luni de recuperare într-un spital militar, apoi a devenit cel mai tânăr alpinist britanic din lume care a cucerit Vârful Everest. A apărut apoi în seria Channel 4 "Escape to the Legion" şi în şapte sezoane ale seriei Discovery Channel nominalizate la premiile Emmy "Tehnici esenţiale de supravieţuire", unul dintre cele mai urmărite programe TV de pe planetă, cu o cotă de audienţă estimată la 1,2 miliarde de telespectatori.

În vara lui 2013, Bear a lansat o nouă serie TV, "Bear Grylls: Scapă cu viaţă", difuzată de NBC şi votată drept programul reality numărul 1 al televiziunii respective, pentru categoria de public 18-49 de ani. Programul a fost urmărit în întreaga lume pe Discovery Channel, în 2014, alături de alte serii ale acestuia: "Bear Grylls: Evadare din infern" şi "Bear Grylls: Clipuri despre supravieţuire extremă".

Tot în 2014, Bear şi-a completat palmaresul de vedetă TV cu un nou program de aventuri de succes, "Running Wild" pe NBC, în America, dar şi "Insula lui Bear Grylls" şi "Un weekend sălbatic cu Bear Grylls" pentru Channel 4, în Marea Britanie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici