Biletele pentru concertul susţinut la Bucureşti de Morrissey au fost puse în vânzare

Biletele pentru concertul pe care artistul britanic Morrissey îl va susţine pe 14 octombrie, la Sala Palatului din Bucureşti, costă între 120 de lei şi 260 de lei şi au fost puse în vânzare joi, informează organizatorii, Events.

375 afișări
Imaginea articolului Biletele pentru concertul susţinut la Bucureşti de Morrissey au fost puse în vânzare

Morrissey (Foto: Arhiva Mediafax Foto)

Concertul pe care Morrissey îl susţine la Bucureşti face parte din turneul european pe care îl va începe în Marea Britanie, în luna septembrie.

Preţul biletelor pentru evenimentul din Capitală variază în funcţie de distanţa faţă de scenă, respectiv 120 de lei, 145 de lei, 190 de lei, 220 de lei şi 260 de lei. Biletele pot fi cumpărate online, de pe site-ul eventim.ro, şi prin reţeaua de magazine afiliate acestuia.

Steven Patrick Morrissey s-a născut în Davyhulme, Manchester, Marea Britanie. La doar 20 de ani i se publică biografia lui James Dean, "James Dean nu este mort", influenţe sale literare variind de la Oscar Wilde la Johann Wolfgang Goethe, dar se declară de asemenea un fan înrăit al muzicii pop şi al cinematografiei. David Bowie, Ray Davies şi Marc Bolan se numără printre idolii săi muzicali.

În 1982, începe să colaboreze cu chitaristul şi compozitorul local Johnny Marr, astfel ia naştere probabil cel mai redubatibil duo componistic al anilor '80. Versurile spirituale şi morbid-sentimentale ale lui Morrissey se potrivesc perfect cu bizarele progresii de acorduri ale lui Marr. Celor doi li se alătură curând colegii de şcoală ai lui Marr, Andy Rourke (bas) şi Mike Joyce (tobe) şi cântă sub numele The Smiths.

Grupul a lansat şase albume de studio şi mai multe single-uri de succes, între anii 1983 - 1987. Trupa a făcut valuri atât în ​​Anglia, cât şi în Statele Unite, fără a ajunge aici în mainstream, dar frecvent difuzată de posturile de radio pentru tineret, în primul rând datorită temelor inteligente, de multe ori controversate ale textelor lui Morrissey.

Membrii trupei The Smiths s-au despărţit în 1987, din cauza unui conflict dintre Morrissey şi Marr.

Anul următor, Morrissey s-a lansat solo, cu albumul "Viva", bine primit de fani şi de critici depotrivă, care urcă până pe locul 48 în topurile americane. Parcursul său pe cont propriu înregistrează chiar o notorietate mult mai mare în Statele Unite decât avusese vreodată trupa The Smiths.

Cel mai mare triumf este "Your Arsenal" (1992), nominalizat la Grammy pentru cel mai bun album alternativ. Morrissey s-a declarat întotdeauna fascinat de scena glam-rock a anilor '70 şi albumul acesta o dovedeşte din plin - discul este produs de fostul chitarist al lui David Bowie Mick Ronson. Odată cu el începe şi cel mai de durată parteneriat profesional al său, cu chitariştii Alain Whyte şi Boz Boorer.

Urmează două albume cu mai puţin succes comercial, "Southpaw Grammar" (1995) şi "Maladjusted" (1997). Tot în 1997, Mike Joyce, fostul baterist The Smiths, îi acţionează în justiţie pe Morrissey şi Marr şi obţine redevenţe pentru compoziţie. Turneul "Oye Esteban" (1999 - 2000) prinde foarte bine în America Latină, iar Morrissey revine în 2004 cu discul "You Are the Quarry", de pe care strălucesc single-urile "The World Is Full of Crashing Bores" şi "How Can Anybody Possibly Know How I Feel?".

Jesse Tobias, fostul chitarist al formaţiei Red Hot Chili Peppers, i se alătură pentru câteva luni, colaborând la "Ringleader of the Tormentors" (2006), produs de un alt fost asociat al lui Bowie, Tony Visconti, iar la scurt timp de aniversarea de 50 de ani a lui Morrissey vede lumina zilei şi "Years of Refusal" (2009).

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici