Brad de peste 20 de metri înălţime, amplasat în Piaţa Mare din municipiul Sibiu

Un brad de peste 20 de metri înălţime a fost adus, joi, din zona Păltiniş şi a fost amplasat în Piaţa Mare a municipiului Sibiu, urmând să fie împodobit cu peste două mii de ornamente.

215 afișări
Imaginea articolului Brad de peste 20 de metri înălţime, amplasat în Piaţa Mare din municipiul Sibiu

Brad de peste 20 de metri înălţime, amplasat în Piaţa Mare din municipiul Sibiu (Imagine: Ana Poenariu / Mediafax Foto)

Potrivit reprezentanţilor Primăriei Sibiu, un brad de 22 de metri înălţime şi vechi de 90 de ani a fost recoltat din Ocolul Silvic Cristian, aflat în zona Păltiniş, şi a fost amplasat în Piaţa Mare a municipiului Sibiu.

Reprezentanţii Direcţiei Tehnice din cadrul Primăriei au început să caute bradul potrivit pentru Piaţa Mare a Sibiului încă din luna octombrie, iar tăierea şi transportarea acestuia au durat mai bine de zece ore.

În zilele următoare, bradul va fi împodobit cu două mii de ornamente - steluţe stroboscopice, globuri şi stele decorative - urmând a reprezenta "o parte importantă în peisajul Târgului de Crăciun".

Anul acesta, organizatorii Târgului de Crăciun au conceput programul artistic al manifestării sub tema "Colors of Christmas", scena care va fi amplasată în piaţa centrală urmând a fi iluminată diferit - auriu, verde, albastru, argintiu şi roşu - în fiecare week-end, începând din 22 noiembrie şi până în 3 ianuarie 2014.

Reprezentanţii Primăriei Sibiu au mai anunţat că deschiderea oficială a Târgului de Crăciun va avea loc în seara de 22 noiembrie, printr-un concert susţinut de Monica Anghel, alături de formaţia lui Andrei Tudor şi de orchestra simfonică din Sibiu, condusă de dirijorul Ionel Tudor.

Tot în seara de 22 noiembrie va fi aprins şi iluminatul festiv de sărbători, în mare parte din oraş ornamentele şi beculeţele colorate fiind deja montate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici