Brigitte Bardot cere primarilor francezi să susţină candidatura lui Marine Le Pen la prezidenţiale

Fosta vedetă a cinematografiei franceze Brigitte Bardot le cere primarilor din Franţa să o susţină pe candidata Frontului Naţional la alegerile prezidenţiale, Marine Le Pen, care nu a reuşit încă să obţină cele 500 de semnături necesare, relatează presa.

178 afișări
Imaginea articolului Brigitte Bardot cere primarilor francezi să susţină candidatura lui Marine Le Pen la prezidenţiale

Brigitte Bardot (Imagine: Mediafax foto/AFP)

Actriţa, cunoscută pentru că apără cu ardoare cauza animalelor, a redactat "o scrisoare sub formă de apel către primari", pentru a-i incita să o susţină pe Le Pen, care "apără animalele", precizează cotidianul Nice-Matin, în ediţia de miercuri.

"Scandalizată că primarii din Franţa sunt atât de sensibili", Brigitte Bardot le cere "să-i dea votul lor lui Marine Le Pen, care face parte dintr-o echipă de frunte la prezidenţiale, care apără animalele şi are curajul să redea ţării Noastre, Franţei, locul pe care trebuie să-l ocupe în lume", scrie cotidianul, citând din scrisoare.

"Le cer, prin urmare, să aibă puţin curaj o dată în viaţă şi să-şi asume datoria", adaugă actriţa.

Consiliul Constituţional a decis marţi să nu schimbe regulile alegerilor prezidenţiale cu două luni înaintea scrutinului şi a respins cererea lui Le Pen de a permite anonimatul celor 500 de semnatari. Marine Le Pen, care se consideră dezavantajată de faptul că aceste semnături sunt publice, a declarat marţi că are "440 de promisiuni".

Ultimele două sondaje o creditează cu 16 şi respectiv 17 la sută din intenţiile de vot pe candidata FN, pentru primul tur al alegerilor prezidenţiale de la 22 aprilie.

Formularele oficiale cu semnături trebuie depuse până la 16 martie la Consiliul Constituţional.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici