Brigitte Bardot s-a oferit să facă închisoare în locul unui militant ecologist

Actriţa Brigitte Bardot, al cărei nume a fost dat, în 2011, uneia dintre ambarcaţiunile organizaţiei Sea Shepherd, s-a oferit să fie încarcerată în locul militantului ecologist Paul Watson, fondatorul acestui ONG, care a fost arestat duminică, în Germania.

191 afișări
Imaginea articolului Brigitte Bardot s-a oferit să facă închisoare în locul unui militant ecologist

Brigitte Bardot (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Actriţa franceză s-a declarat scandalizată de arestarea lui Paul Watson şi s-a oferit să fie încarcerată în locul acestuia, informează lefigaro.fr.

"Sunt scandalizată de faptul că a fost trimis la închisoare şi vreau să fiu închisă în locul lui, pentru că îi sunt complice", a precizat actriţa într-un comunicat.

"Întotdeauna l-am susţinut pe Paul Watson, fratele meu de luptă", a adăugat Brigitte Bardot, al cărei nume a fost dat trimaranului folosit de organizaţia ecologistă Sea Shepherd pentru a urmări vasele specializate în pescuitul balenelor.

Paul Watson, în vârstă de 61 de ani, de naţionalitate canadiană, a fost arestat, duminică, la Frankfurt, în baza unui mandat de arestare emis de Costa Rica, în legătură cu un incident din 2002, care s-a produs în cadrul unei campanii coordonate de Sea Shepherd contra pescuitului de rechini.

El este acuzat că a pus în pericol viaţa echipajului costarican în timpul acestei intervenţii ecologiste.

"Paul Watson, justiţiarul mărilor, face acea muncă indispensabilă pe care guvernele nu o fac", a afirmat Brigitte Bardot.

Brigitte Bardot, celebra actriţă franceză devenită sex-simbol de talie mondială în anii '60, a jucat în 48 de filme, în numeroase musicaluri şi a înregistrat 80 de cântece.

După retragerea ei din cinematografie, în 1973, la vârsta de 38 de ani, Brigitte Bardot, ale cărei iniţiale "B.B." au devenit celebre în toată lumea, a devenit o înfocată apărătoare a drepturilor animalelor. În anii 1990, profitând de notorietatea mondială de care se bucură, Brigitte Bardot şi-a exprimat în mod public părerea, în termeni foarte critici, despre imigraţie, anumite aspecte legate de homosexualitate şi despre curentul islamic din Franţa, fiind condamnată de cinci ori de tribunalele franceze la plata unor amenzi, pentru incitare la ură rasială.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici