Britney Spears, obligată să plătească mărcii Louis Vuittton 80.000 de euro

Brandul de lux Louis Vuitton a obţinut interzicerea unui clip al cântăreţei americane Britney Spears, precum şi despăgubiri în valoare de 80.000 de euro de la producătorii acestuia, consideraţi vinovaţi de falsificare, în urma unei sentinţe pronunţate pe 14 noiembrie.

3 afișări
Imaginea articolului Britney Spears, obligată să plătească mărcii Louis Vuittton 80.000 de euro

Britney Spears, obligată să plătească mărcii Louis Vuittton 80.000 de euro

Clipul melodiei "Do something", comercializat în Uniunea Europeană, o arată pe artista pop într-un Hummer roz, plutind printre nori, potrivit nouvelobs.com.

Interiorul maşinii este acoperit cu imprimeul în tonuri roz pal "Cherry Blossom" al mărcii Louis Vuitton, pe care sunt aplicate flori stilizate de culoare roz închis.

"Imaginile care reprezintă imprimeul sunt, evident, fugitive, totuşi, realizatorul a vrut clar să pună accentul pe pânza Louis Vuitton, arătând-o în gros plan timp de câteva secunde, astfel încât aceasta nu poate scăpa nici măcar unui privitor mai puţin atent", a considerat secţia a 3-a civilă a tribunalului din Paris. Tribunalul a decis că societăţii Louis Vuitton i s-a adus un prejudiciu "în ceea ce priveşte valoarea economică a mărcilor sale şi, mai ales, a imaginii de lux pe care o promovează şi care este departe de imaginea promovată de Britney Spears".

Louis Vuitton, brand ce aparţine grupului numărul unu în domeniul produselor de lux LVMH, o chemase în justiţie pe cântăreaţa de 25 de ani, însă tribunalul a considerat că a ceasta nu are nicio responsabilitate în caz. În schimb, instanţa a considerat că sunt vinovate de falsificare a mărcii LV societăţile de producţie Sony BMG şi filiala sa Zomba, precum şi MTV Online, care transmitea clipul pe site-ul mtv.com. Acestea au fost condamnate la plata, în solidar, a sumei de 80.000 euro către Louis Vuitton.

Tribunalul a ordonat interzicerea "difuzării şi/sau a comercializării prin orice mijloace şi, mai ales, prin intermediul vreunei reţele internet, a videoclipului", pentru fiecare zi de întârziere stabilindu-se o amendă de 1.000 de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici