Bruce Willis vrea să dea în judecată grupul Apple. Ce vrea actorul să lase moştenire fiicelor sale

Bruce Willis vrea să dea în judecată grupul Apple pentru a obţine în justiţie dreptul de a lăsa moştenire fiicelor sale impresionantul catalog de piese muzicale pe care starul american le-a cumpărat de-a lungul anilor de pe iTunes.

1027 afișări
Imaginea articolului Bruce Willis vrea să dea în judecată grupul Apple. Ce vrea actorul să lase moştenire fiicelor sale

Bruce Willis (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Starul hollywoodian, în vârstă de 57 de ani, îşi pregăteşte deja moştenirea şi doreşte ca cele trei fiice ale sale cu prima lui soţie, actriţa Demi Moore, - Rumer, Scout şi Tallulah - să poată să moştenească numeroasele înregistrări muzicale pe care actorul le-a cumpărat de pe iTunes, magazinul online deţinut de grupul Apple, informează 20minutes.fr.

Dar, potrivit condiţiilor de utilizare impuse de Apple, este imposibil să se transfere conţinuturile cumpărate în posesia altor persoane. După decesul unui utilizator, fişierele descărcate de pe iTunes vor fi astfel pierdute, pentru că ele nu aparţin cu adevărat cumpărătorului. Utilizatorul cumpără doar dreptul de a le asculta. În condiţiile de utilizare a site-ului iTunes, grupul Apple precizează faptul că "produsele iTunes sunt cedate doar sub formă de licenţă", un dezavantaj deloc neglijabil în comparaţie cu CD-urile, care pot fi lăsate moştenire fără probleme.

Bruce Willis doreşte să oblige grupul Apple să îl recunoască drept proprietarul fişierelor cumpărate de pe iTunes, printr-o acţiune în justiţie, informează tabloidul britanic The Sun. Dacă va câştiga, actorul va putea să lase moştenire fiicelor sale impresionantul catalog în format digital pe care îl deţine, printre care se numără numeroase piese semnate de Led Zeppelin şi The Beatles.

Actorul american nu este prima persoană care a scos în evidenţă imposibilitatea de a transfera conţinuturile cumpărate de pe iTunes în posesia altor persoane, însă până în prezent niciun astfel de proces nu a fost demarat contra grupului Apple. Dacă justiţia americană va da câştig de cauză starului hollywoodian, de pe urma acelui verdict ar putea profita milioane de utilizatori ai site-ului iTunes.

Bruce Willis mai are o fiică - Mabel, în vârstă de cinci luni - cu cea de-a doua soţie a lui, Emma Heming, cu care s-a căsătorit în 2009.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici