Caitlyn Jenner ar fi cheltuit 4 milioane de dolari în procesul de transformare din bărbat în femeie

Caitlyn Jenner ar fi cheltuit 4 milioane de dolari în procesul de transformare din bărbat în femeie, suma incluzând 81.000 de dolari pe operaţii şi 150.000 de dolari pe ţinute vestimentare.

4506 afișări
Imaginea articolului Caitlyn Jenner ar fi cheltuit 4 milioane de dolari în procesul de transformare din bărbat în femeie

Caitlyn Jenner ar fi cheltuit 4 milioane de dolari în procesul de transformare din bărbat în femeie

Un chirurg plastician a estimat că operaţia estetică pe care Caitlyn Jenner a suferit-o ar fi costat 81.000 de dolari, iar peste 10.000 de dolari ar fi fost cheltuiţi pe intervenţia de mărire a sânilor la care a fost supusă aceasta în luna aprilie, potrivit Radar Online, citat de contactmusic.com.

Corsetul pe care Caitlyn l-a purtat pentru apariţia pe coperta revistei Vanity Fair, când şi-a dezvăluit noua identitate, a costat 200 de dolari, iar o altă rochie, 7.000 de dolari.

Totodată, presa internaţională scrie că dulapul său de haine, a cărui modificare ar fi costat 15.000 de dolari, ar fi plin cu rochii ale unor branduri celebre, care valorează aproximativ 150.000 de dolari.

După transformarea sa, Caitlyn a mărturisit că a fost, în cele din urmă, gata să arunce toate hainele bărbăteşti din garderoba sa.

"Pentru a fi capabil să te trezeşti dimineaţa, fii tu însuţi, îmbracă-te, fii pregătit să ieşi din casă şi fii ca o persoană normală. Acesta este un sentiment minunat de a trece prin viaţă", a declarat Caitlyn Jenner, spunând că n-a putut niciodată să facă asemenea lucruri, pentru că a trăit mereu într-o confuzie, având o parte "cu haine bărbăteşti" şi o parte cu "ţinute pentru femei".

Bruce Jenner, fost campion olimpic la decatlon, vedetă TV şi tatăl vitreg al lui Kim Kardashian, care a dezvăluit în aprilie că se consideră femeie, a pozat în noua sa ipostază pentru coperta revistei Vanity Fair ce a apărut luni şi şi-a dezvăluit cu această ocazie noua identitate, Caitlyn Jenner.

Într-un videoclip publicat pe site-ul revistei, Jenner spune că această copertă, care are titlul "Call me Caitlyn" ("Spune-mi Caitlyn"), reprezintă o fază eliberatoare a trasformării sale, informează Reuters.

"Bruce a trebuit mereu să spună o minciună. Caitlyn nu are niciun secret. Odată ce coperta Vanity Fair a apărut, sunt liberă", a declarat Jenner.

Cu această ocazie, Jenner a lansat şi un nou cont pe platforma Twitter, @Caitlyn_Jenner, publicând mesajul: "Sunt atât de fericită, după o luptă atât de lungă, să trăiesc cu propriul eu. Bine ai venit pe lume, Caitlyn".

Contul nou creat a devenit pagina care a atins cel mai rapid un milion de fani, în patru ore şi trei minute, potrivit Guinness World Records, depăşind astfel pagina de Twitter a preşedintelui Barack Obama, @POTUS, care a strâns, luna trecută, un milion de admiratori, în cinci ore.

De asemenea, Vanity Fair a lansat hashtag-ul #CallMeCaitlyn, pe care publicul îl poate folosi pe reţelele de socializare, îndemnându-i astfel pe fani să-i transmite mesaje pozitive lui Jenner.

Kim Kardashian, fiica vitregă a lui Jenner, a scris, la rândul său pe Twitter, despre fotografiile din Vanity Fair: "Ce frumos! Fii fericit, fii mândru, trăieşte-ţi viaţa în felul TĂU".

Poza de pe coperta revistei a fost realizată de fotografa Annie Leibovitz, în locuinţa lui Jenner din Malibu, California. Cele 22 de pagini care însoţesc fotografiile relevă că Jenner a suferit o operaţie estetică pentru a căpăta trăsături feminine, de zece ore, în martie, dar nu a optat încă pentru o operaţie de schimbare de sex.

Bruce Jenner, tatăl vitreg al surorilor Kardashian, a devenit în aprilie cel mai cunoscut american care a anunţat în mod public că este o persoană transgender.

Jenner, în vârstă de 65 de ani, a dezvăluit că se simte femeie într-un interviu acordat celebrei realizatoare de televiziune Diane Sawyer, într-o emisiune produsă de postul ABC, la aproape 40 de ani după ce a câştigat medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Montreal, în proba de decatlon, una dintre cele mai solicitante din concursul de atletism. În urma acelei victorii, Bruce Jenner a primit titlul neoficial de "cel mai bun atlet din lume".

În acel interviu, Diane Sawyer l-a întrebat pe Bruce Jenner: "Eşti femeie?". Fostul campion olimpic a răspuns tranşant: "Da, în esenţă, sunt femeie".

"Oamenii mă privesc diferit. Unii pot să mă considere un bărbat macho, dar inima şi sufletul meu, ca de altfel tot ceea ce fac în viaţă, fac parte din persoana mea, iar acea parte feminină face parte din fiinţa mea. Este ceea ce sunt", a adăugat fostul campion olimpic.

Cunoscut de generaţiile mai tinere în calitate de "patriarh" al familiei Kardashian, Bruce Jenner a acceptat să apară în emisiunea "20/20" a postului ABC pentru a pune capăt numeroaselor zvonuri şi speculaţii care au circulat în ultimele luni despre transformarea sa în femeie.

Anunţul făcut de Bruce Jenner a coincis cu o creştere în mediatizare de care se bucură persoanele transgender în societatea americană. Hollywood-ul a jucat un rol important în acest proces, introducând în producţiile sale personaje şi actori transgender. Actriţa transgender Laverne Cox joacă un rol principal în serialul "Orange Is the New Black" şi a apărut pe coperta revistei Time anul trecut, cu ocazia unui editorial publicat în paginile revistei, intitulat "America's next civil rights frontier" ("Următoarea frontieră a drepturilor civile din America").

Bruce Jenner, extrem de emoţionat în acel interviu, purtând părul lung, a spus că a aşteptat atât de mulţi ani înainte de a face acest anunţ, întrucât nu a dorit să îi dezamăgească pe oameni.

De trei ori căsătorit şi divorţat tot de atâtea ori, Bruce Jenner este tatăl biologic pentru şase copii şi tatăl adoptiv pentru alţi patru. El a spus că nu este gay şi că nu a întreţinut niciodată raporturi sexuale cu un bărbat.

Primele două soţii ale sale - Chrystie Crownover şi Linda Thompson - i-au transmis lui Bruce Jenner mesaje de sprijin, prin intermediul prezentatoarei Diane Sawyer. Cea de-a treia soţie a fostului campion olimpic, Kris Jenner, managerul şi mama vedetelor din reality show-ul "Keeping Up with the Kardashians", difuzat de postul E!, nu a dorit să participe la această emisiune.

Unul dintre cele mai dificile momente pentru Jenner a avut loc în urmă cu 19 luni, atunci când jurnaliştii americani l-au urmărit în timp ce se îndrepta spre o clinică medicală unde urma să suporte o condrolaringoplastie, o intervenţie chirurgicală suportată de persoanele transgender pentru corectarea dimensiunilor mărului lui Adam. În acel moment, Bruce Jenner spune că a avut gânduri suicidare, întrucât dorea să scape de presiunea exercitată asupra lui de mass-media americană.

Dezvăluirea în faţa familiei sale a faptului că este o persoană transgender a decurs însă mult mai bine, iar cei mai mari dintre copiii lui şi-au exprimat în faţa camerelor de televiziune sprijinul pentru tatăl lor.

"Mă simt ca şi cum aş primi o versiune modernizată a tatălui meu", a declarat unul dintre fiii săi, Brandon Jenner.

Fiica sa vitregă Kim Kardashian, cea mai cunoscută vedetă de reality-show din America, a fost "de departe, cea mai binevoitoare" şi persoana cu care a putut să vorbească cel mai uşor, a spus Bruce Jenner. Soţul acesteia, rapperul Kanye West, a jucat un rol decisiv în faptul că ea a acceptat atât de uşor condiţia de transgender a tatălui ei vitreg, a adăugat el.

Potrivit spuselor lui Bruce Jenner, Kim Kardashian l-a încurajat în felul următor: "Fato, trebuie să fii tare. Trebuie să arăţi bine!".

Khloe Kardashian, o altă fiică vitregă a sa, a trecut însă prin momente dificile după dezvăluirea tatălui ei vitreg, întrucât "ea a suferit multe pierderi în viaţa ei", a declarat Bruce Jenner.

Cele mai tinere dintre fiicele sale, Kendall şi Kylie Jenner, au trimis un mesaj de sprijin pentru tatăl său, difuzat în emisiunea "20/20", în care au spus: "Tot ceea ce noi ne dorim este ca el să fie fericit. Dacă el este fericit, atunci şi noi suntem fericite".

Bruce Jenner a devenit unul dintre cei mai proeminenţi atleţi americani din anii 1970 după ce a câştigat medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Montreal, unde a doborât recordul mondial de puncte în proba de decatlon.

În acea perioadă, un alt sportiv a făcut senzaţie în presa americană: jucătorul de tenis Richard Raskind a anunţat în mod public că este o persoană transgender şi şi-a luat numele de Renee Richards. Cu toate acestea, în ultimele patru decenii, numărul persoanelor celebre care au anunţat în public că sunt persoane transgender a fost foarte mic. Cel mai recent caz este cel lui Chelsea Manning, fost soldat în armata americană, care a decis să devină femeie, după ce a fost condamnat pentru spionaj, întrucât a transmis o serie de documente confidenţiale site-ului WikiLeaks.

Viaţa lui Bruce Jenner alături de familia Kardashian şi cele opt sezoane ale reality show-ului "Keeping Up with the Kardashian" i-au adus acestuia o a doua perioadă de celebritate.

Potrivit revistei Variety, Bruce Jenner va avea de acum înainte propriul reality show, produs de postul E!, iar tranziţia lui către condiţia de femeie va fi documentată într-un serial care va fi difuzat în vara acestui an. Reality show-ul va fi difuzat în opt părţi, iar fiecare dintre acestea va avea o durată de o oră.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici