Cântăreaţa americană Dee Dee Warwick a decedat

Dee Dee Warwick, cântăreaţa americană de muzică soul şi R&B, care a avut succes atât în cariera solo, cât şi în duet, alături de sora ei mai mare, Dionne Warwick, a decedat la sfârşitul săptămânii trecute, la vârsta de 63 de ani, informează variety.com.

58 afișări
Imaginea articolului Cântăreaţa americană Dee Dee Warwick a decedat

Cântăreaţa americană Dee Dee Warwick a decedat

Potrivit sursei citate, cântăreaţa Dee Dee Warwick a decedat într-un azil de bătrâni din Essex County (New Jersey), potrivit declaraţiei lui Kevin Sasaki, purtătorul de cuvânt al familiei.

Cântăreaţa a fost foarte bolnavă în ultimele luni, iar sora ei a fost alături de ea până în ultima clipă, a relatat Sasaki.

Născută în Newark, Dee Dee Warwick a început să cânte, încă din adolescenţă, împreună cu sora ei mai mare, Dionne, la sfârşitul anilor '50.

Cele două au format grupul The Gospelaires şi au colaborat şi cântat foarte mult alături de Drikard Singers, o formaţie gospel care reunea o parte dintre unchii şi mătuşile celor două surori Warwick şi care era condusă de mama lor.

Dee Dee Warwick a fost de două ori nominalizată la premiile Grammy şi a făcut backing vocals pentru staruri precum Aretha Franklin şi Wilson Pickett, înainte de a se lansa într-o carieră solo.

Warwick a fost nepoata cântăreţei de gospel Cissy Houston şi verişoara lui Whitney Houston.

Warwick a avut mai multe hituri în clasamentele soul şi R&B din anii 1960 şi 1970, printre acestea numărându-se "Foolish Fool", "She Didn't Know (She Kept on Talking)" şi o versiune a piesei "I'm Gonna Make You Love Me", care a fost preluată ulterior şi de Diana Ross, alături de trupa The Supremes.

În ultima perioadă, Warwick a făcut backing vocals pentru sora mai mare, Dionne, în timpul turneului său european autobiografic, "My Music & Me", desfăşurat cu casa închisă.

Ultimul single lansat de Dee Dee a fost cel care dă numele celui mai recent album de muzică gospel al lui Dionne Warwick, "Why We Sing", apărut pe piaţă în ianuarie 2008.

Dee Dee Warwick - "I'll be better off..."

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici