Cântăreaţa Emeli Sande, marea învingătoare la gala BRIT Awards 2013

Cântăreaţa scoţiană Emeli Sande a fost marea învingătoare la gala BRIT Awards 2013, care a avut loc miercuri seară, la O2 Arena din Londra, unde s-a impus la categoria "cel mai bun album", cu materialul discografic "Our Version of Events".

359 afișări
Imaginea articolului Cântăreaţa Emeli Sande, marea învingătoare la gala BRIT Awards 2013

Emeli Sande (Imagine: Hepta)

Artista în vârstă de 25 de ani, a cărei popularitate a crescut considerabil după ce a cântat atât la ceremonia de deschidere, cât şi la aceea de închidere a Jocurilor Olimpice de la Londra, a obţinut şi trofeul pentru cea mai bună cântăreaţă britanică, la o gală BRIT Awards, caracterizată prin puţine surprize.

La categoria cel mai bun album, Emeli Sande a concurat cu Mumford & Sons ("Babel"), Alt-J ("An Awesome Ware"), Paloma Faith ("Fall to Grace") şi Plan B ("Ill Manors").

Un alt câştigător multiplu a fost cântăreţul şi compozitorul Ben Howard, care a câştigat două dintre statuetele britanice - al căror design a fost realizat în acest an de celebrul artist Damien Hirst -, impunându-se la categoriile "cel mai bun artist britanic debutant" şi "cel mai bun cântăreţ britanic solo".

Printre ceilalţi câştigători ai galei s-a aflat şi Frank Ocean, un star american al muzicii R&B, care i-a învins pe Bruce Springsteen şi pe Jack White pentru a se impune la categoria "cel mai bun cântăreţ internaţional".

Rockerii din trupa Muse au deschis gala din acest an cu o interpretare electrizantă a piesei "Supremacy", completată de focuri de artificii şi o minunată orchestră.

Justin Timberlake a purtat frac şi a interpretat piesa "Mirrors", continuându-şi astfel revenirea în prim-planul industriei muzicale, înainte de lansarea din luna martie a noului său album de studio, "The 20/20 Experience", primul lui disc din ultimii şapte ani.

Taylor Swift a urcat şi ea pe scena londoneză pentru a interpreta piesa "I Knew You Were Trouble".

Grupul One Direction a primit probabil cele mai puternice ovaţii din partea publicului britanic, atunci când au interpretat single-ul "One Way Or Another", o piesă care a ajuns pe primul loc în topurile muzicale din 60 de ţări.

În semn de recunoaştere a succesului obţinut pe plan internaţional, grupul britanic a fost recompensat cu BRIT Global Succes Award.

Robbie Williams, care a câştigat 12 premii BRIT ca artist solo, a cântat piesa "Candy", iar Mumford & Sons, desemnat învingător la categoria cel mai bun grup britanic, a interpretat piesa "I Will Wait".

Adele şi-a completat panoplia de trofee cu încă un premiu preţios, obţinut miercuri seară pentru tema muzicală a noului film din seria "James Bond", intitulată "Skyfall".

Cântăreaţa americană Lana Del Rey a obţinut trofeul categoriei "cea mai bună interpretă internaţională", iar Coldplay a învins celebra formaţie The Rolling Stones, la categoria "cea mai bună trupă live".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici