Cântăreţul de muzică country Little Jimmy Dickens a murit la vârsta de 94 de ani

Renumitul cântăreţ şi compozitor de muzică country Little Jimmy Dickens, cel mai în vârstă membru al Grand Ole Opry - un concert transmis săptămânal la radioul american din Nashville, Tennessee -, a murit vineri, la vârsta de 94 de ani, după ce a suferit un stop cardiac.

213 afișări
Imaginea articolului Cântăreţul de muzică country Little Jimmy Dickens a murit la vârsta de 94 de ani

Cântăreţul de muzică country Little Jimmy Dickens a murit la vârsta de 94 de ani

Purtătorul de cuvânt al artistului, Jessie Schmidt, a declarat că Dickens a murit vineri, în urma unui stop cardiac, după ce, în ziua de Crăciun, a suferit un accident vascular cerebral, informează bbc.com.

Cântecele lui Little Jimmy Dickens, inclusiv "May the Bird of Paradise Fly Up Your Nose", au fost foarte apreciate şi i-au adus un loc în Country Music Hall of Fame, în 1983.

De asemenea, Little Jimmy Dickens este cel care a introdus costumele cu strasuri în muzica country, se mai arată pe bbb.com.

Cântăreţul american era cel mai în vârstă membru al Grand Ole Opry, un concert transmis săptămânal la radioul american din Nashville, Tennessee, unde a concertat continuu din 1948. Ultima reprezentaţie a fost pe 20 decembrie anul trecut, când şi-a sărbătorit cea de-a 94-a aniversare.

Pete Fisher, vicepreşedinte al Grand Ole Opry House în Nashville, a declarat că show-ul "nu a avut un prieten mai bun ca Little Jimmy Dickens".

Deşi avea doar 1,50 metri înălţime, Dickens spunea că nu a fost niciodată complexat de acest aspect.

"A fost foarte bine pentru mine. Am râs de asta şi am glumit pe aici, pe acolo", a declarat Dickens într-un interviu acordat în 2009.

Brad Paisley, care a cântat cu Dickens de câteva ori, a spus că acesta avea "un loc incredibil şi unic în istoria muzicii country".

James Cecil Dickens, pe numele său real, s-a născut pe 19 decembrie 1920, în Bolt, Virginia de Vest, fiind al treisprezecea şi cel mai mic copil al familiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici