Care sunt cele mai aglomerate oraşe din lume

Dacă spui că Bucureştiul este un oraş aglomerat, atunci află că sunt unele capitale unde şoferii petrec, în medie, pe an, şi 515 ore în ambuteiaje. Astfel, potrivit unui top întocmit de MSN Cars, Sao Paolo este oraşul cel mai aglomerat din lume, urmat de Beijing. Bucureştiul nici nu intra în clasament.

661 afișări
Imaginea articolului Care sunt cele mai aglomerate oraşe din lume

Care sunt cele mai aglomerate oraşe din lume

Pe primul loc se află oraşul brazilian Sao Paolo. Aici, în 2008, a fost înregistrat cel mai...lung blocaj, pe un tronson de 265 de kilometri nu s-a putut circula timp îndelungat. Beijingul se clasează pe locul doi. A fost nevoie de 10 zile pentru ca maşinile de pe 100 de kilometri să-şi reia circulaţia normală.

În top, direct pe locul trei, se află capitala Belgiei - Bruxelles, care este pentru al doilea an cel mai aglomerat oraş european. Nici Franţa nu a ratat topul, iar Parisul ocupă locul patru. Astfel, un francez petrece, în medie, 70 de ore anual în ambuteiaje.

Varsovia şi Mexico City s-au clasat pe locul cinci, respectiv şase. Astfel, în cazul Varşoviei, circa 38% din kilometri de drum sunt tot timpul blocaţi.

Citeşte mai multe despre cele mai aglomerate oraşe pe www.incont.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici