Care sunt cele mai vizionate filme din weekend în cinematografele româneşti - VIDEO

Filmul de animaţie "Kung Fu Panda 2" a fost lider în box office-ul românesc de weekend, încă de la premieră, cu încasări de 721.204 de lei şi 53.164 de spectatori, informează Agenţia Champions.

234 afișări
Imaginea articolului Care sunt cele mai vizionate filme din weekend în cinematografele româneşti - VIDEO

Care sunt cele mai vizionate filme din weekend în cinematografele româneşti (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

Ursul panda Po trăieşte acum o viaţă liniştită, cunoscut ca legendarul luptător dragon. Alături de maeştrii în artele marţiale Cei Cinci Furioşi, el protejează Valea de orice pericol, doar că pacea tuturor este ameninţată de un răufăcător formidabil. Acesta plănuieşte să folosească o armă de neoprit pentru a cuceri întreaga Chină şi a şterge tradiţia kung fu de pe faţa pământului. Numai Po şi prietenii săi pot înfrunta această ameninţare, iar principalul atu al eroului va fi chiar originea sa misterioasă.

Vocile personajelor aparţin unor actori de marcă, precum Angelina Jolie (Tigresa), Dustin Hoffman (Shifu), Lucy Liu (Vipera), Jackie Chan (Maimuţa) şi Jack Black (Po).

Filmul "Kung Fu Panda", lansat în 2008, a avut încasări de 631,74 milioane de dolari pe plan mondial.

Pe poziţia a doua în box office-ul românesc s-a clasat liderul de weekend-ul trecut, "Marea mahmureală 2", care a avut încasări de 442.345 de lei şi 24.826 de spectatori. "Marea Mahmureală 2/ The Hangover Part II" este continuarea producţiei de succes din 2009, care a devenit comedia interzisă minorilor cu cele mai mari încasări din toate timpurile şi a câştigat Globul de Aur pentru cel mai bun film din categoria "comedie sau musical". Filmul este adus pe marile ecrane româneşti de MediaPro Distribution.

Pe locul al treilea s-a clasat "Piraţii din Caraibe: Pe ape şi mai tulburi", care a avut încasări de 430.787 de lei şi 20.554 de spectatori. Plecat în căutarea Fântânii Tinereţii, căpitanul Jack Sparrow (Johnny Depp), un pirat care nu crede în nimic şi care nu respectă nicio lege, îşi întâlneşte echivalentul feminin, Angelica, o mai veche cunoştinţă, întruchipată de Penelope Cruz. Jack Sparrow se întâlneşte din nou în această călătorie şi cu tatăl său, jucat de Keith Richards, chitaristul legendarei trupe The Rolling Stones, al cărui chip ridat dovedeşte - aşa cum o recunoaşte de altfel în film - că nu a descoperit preţioasa licoare capabilă să îi ofere tinereţea veşnică.

Sub bagheta regizorului Rob Marshall, personajul jucat de Johnny Depp este nevoit să concureze cu un pirat, supus al Coroanei britanice, cu trupele regelui Spaniei, dar şi să înfrunte armate de zombies, pe mai vechiul lui inamic, redutabilul căpitan Barbă Neagră, şi o întreagă comunitate de sirene cu trup sculptural şi caractere veninoase, dintre care una - interpretată de tânăra actriţă franceză Astrid Bergès - îl va seduce pe singurul candidat capabil să găsească preţioasa licoare, un misionar a cărui viaţă a fost cruţată în trecut de Angelica.

Pe poziţia a patra s-a clasat "X-Men: Cei dintâi/ X-Men: First Class", care a avut încasări de 278.636 de lei şi 15.818 de spectatori. Filmul prezintă originea personajelor din franciza "X-Men".

Pe locul al cincilea s-a situat "Furios şi iute la puterea a 5-a", cu Vin Diesel şi Dwayne Johnson, care a avut încasări de 58.092 de lei şi 3.327 de spectatori.

În total, în weekend, cinematografele româneşti au avut încasări de 2.109.028 de lei şi 127.745 de spectatori.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici