Cariera lui Bill Cosby, la final, după valul de acuzaţii de agresiune sexuală aduse actorului

Cariera celebrului actor de televiziune Bill Cosby, creator al serialului de comedie cult "Cosby Show", pare compromisă după numeroasele acuzaţii de agresiune sexuală care i-au fost aduse starului în mod constant în ultimele săptămâni, transmite AFP.

130 afișări
Imaginea articolului Cariera lui Bill Cosby, la final, după valul de acuzaţii de agresiune sexuală aduse actorului

Bill Cosby (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"(Bill Cosby, n.r.) încearcă să îşi continue spectacolele, dar daunele ar putea fi ireversibile", a scris, luni, revista People, considerată o veritabilă "biblie a celebrităţilor", referitor la actorul de comedie în vârstă de 77 de ani. Acesta a fost considerat de numeroşi americani, mult timp, drept modelul de tată de familie.

Robert Thopson, profesor de cultură populară la universitatea din Syracuse, New York, crede că aceste acuzaţii "au compromis viitorul (lui Cosby, n.r.) în domeniul divertismentului".

Cosby nu a suferit prea multe consecinţe în urma unei plângeri civile comune depuse de 13 femei în 2005. Dar, în ultimele câteva săptămâni, noi presupuse victime îşi fac apariţia.

"Acuzaţiile nu încetează să curgă, similitudinile sunt tulburătoare", remarcă revista People în articolul său de deschidere intitulat "Căderea lui Bill Cosby".

Toate acuzaţiile de abuz sexual sunt asemănătoare cu cele aduse de Andrea Constand, în 2004: femeile ar fi fost drogate şi abuzate sexual de Bill Cosby.

Deşi actorul nu a fost acuzat oficial, circa 20 de femei i-au adus acestuia în mod public acuzaţii de agresiune. Actele de agresiune s-ar fi petrecut în anii 1960 şi ar fi trecut prin tot registrul, de la atingeri, la viol.

Multe dintre femei povestesc că ar fi fost bolnave după ce au fost drogate. Toate vorbesc despre perioade despre care nu îşi amintesc nimic, trezindu-se apoi în patul actorului, vomitând şi fiind trimise acasă cu taxiul.

"Am putea avea de-a face cu cel mai mare violator în serie american, reuşind să facă asta atât de mult timp" pentru că " se ascundea în spatele imaginii lui Cliff Huxtable", tatăl de familie afectuos şi amuzant, personaj principal al "Cosby Show", a declarat, pentru New York Daily News, Jewel Allison, un fost model care susţine că a fost violată de Cosby.

Un fost angajat al show-ului lui Cosby a întărit acuzaţiile aduse actorului, după ce a afirmat luni că, în trecut, a aranjat plata unor sume de până la 2.000 de dolari pentru opt femei, pentru a le cumpăra tăcerea.

"M-am simţit ca un proxenet", a declarat Frank Scotti pentru televiziunea NBC. Bărbatul a mai spus, pentru New York Daily News, că Bill Cosby i-ar fi cerut să treacă numele său pe ordinele de plată. "A înşelat pe toată lumea", a adăugat Scotti.

Avocatul lui Bill Cosby a respins acuzaţiile, afirmând că Scotti "doreşte să fie celebru", şi a cerut presei să înceteze "demonizarea" lui Cosby.

Bill Cosby a menţinut o tăcere aproape totală. Totuşi, actorul a declarat vineri, pentru cotidianul Florida Today, după un spectacol la sfârşitul căruia a fost aplaudat: "Ştiu că oamenii au obosit să mă vadă tăcând, dar un bărbat nu răspunde unor insinuări".

Potrivit lui Steve Barrett, de la revista specializată în relaţii publice PR Week, "povara acuzaţiilor care continuă să crească împotriva lui Bill Cosby nu va fi ridicată atât timp cât el nu le va confrunta în mod direct".

"Acest joc al tăcerii îl face să pară vinovat în ochii opiniei publice. Cât timp comunicarea are loc într-un singur sens, este greu ca reputaţia ta să nu aibă de suferit", a mai spus Steve Barret.

Bill Cosby, celebru pentru rolul unui simpatic tată de familie, de culoare, în sitcomul "The Cosby Show", difuzat de postul NBC din 1984 până în 1992, se află în atenţia presei americane de când un alt actor, Hannibal Buress, a spus că starul american este "un violator", în timpul unui spectacol, luna trecută, în Philadelphia, oraşul natal al lui Cosby.

Devenit un fel de persona non grata, Bill Cosby şi-a anulat participarea la emisiunea "The Late Show With David Letterman", un talk show nocturn difuzat de CBS, care are o audienţă impresionantă.

De asemenea, Netflix şi NBC au anunţat anularea unor show-uri cu vedeta americană, în urma acuzaţiilor de agresiune sexuală.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici