CARNAVALUL DE LA RIO în imagini: Exuberanţă şi culoare, pe străzile braziliene - GALERIE FOTO

Carnavalul de la Rio, sărbătoarea braziliană în care totul este permis, a început oficial şi va dura cinci zile. Punctul culminant al evenimentului va fi atins în timpul nopţilor de duminică şi luni când vor defila celebrele şcoli de samba.

1475 afișări
Imaginea articolului CARNAVALUL DE LA RIO în imagini: Exuberanţă şi culoare, pe străzile braziliene - GALERIE FOTO

CARNAVALUL DE LA RIO în imagini: Exuberanţă şi culoare, pe străzile braziliene (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cu toate acestea, de acum 15 zile, numeroşi petrecăreţi au luat cu asalt străzile din Rio pentru a defila în "blocos" (grupări de cartier), considerate ca fiind "carnavalul autentic", întrucât sunt deschise tuturor.

În aceste blocos, oamenii pot să se deghizeze sau să nu se deghizeze, pentru ei fiind suficient să danseze, să se amuze şi să seducă, totul fiind udat din plin cu multă bere, pentru a combate căldura.

Faţadele imobilelor din centrul administrativ al oraşului Rio de Janeiro sunt protejate contra sutelor de mii de petrecăreţi prin grilaje speciale, iar poliţia a întărit securitatea în oraşul care va găzdui Campionatul Mondial de fotbal în 2014 şi Jocurile Olimpice în 2016.

Carnavalul de la Rio este renumit pe plan mondial pentru defilările exuberante organizate pe Sambadrom - o veritabilă "pasarelă a muzicii samba" - încadrat de două tribune cu 72.500 de spectatori privilegiaţi, conceput de celebrul arhitect Oscar Niemeyer, decedat în decembrie 2012, cu puţin timp înainte de a împlini vârsta de 105 ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici