Castelul Hogwarts din "Harry Potter", cuprins de un incendiu

Şcoala de magie Hogwarts din "Harry Potter" a fost cuprinsă de un incendiu puternic, vineri, 19 martie, întrerupând pentru o perioadă filmarea următorului film din serie, intitulat "Harry Potter şi Talismanele Morţii", informează contactmusic.com.

2806 afișări
Imaginea articolului Castelul Hogwarts din "Harry Potter", cuprins de un incendiu

Castelul Hogwarts din "Harry Potter", cuprins de un incendiu (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Pompierii au fost chemaţi la Leavesden Film Studios din Hertfordshire, după ce materialul explozibil care urma să fie folosit într-o scenă de luptă din filmul "Harry Potter şi Talismanele Morţii" s-a aprins şi a condus la incendierea întregului platou de filmare.

Pompierii au avut nevoie de 40 de minute pentru a stinge flăcările, însă cea mai mare parte din faimosul castelul Hogwarts, şcoala de magie unde învaţă Harry Potter şi prietenii lui, a fost distrusă, potrivit publicaţiei britanice News of the World.

"Filmam scena în care castelul Hogwasts era cuprins de flăcări în timpul unei bătălii. Însă flăcările au cuprins tot platoul de filmare. Situaţia scăpase de sub control, la un moment dat. Inginerii de la efecte speciale sunt devastaţi. Întotdeauna există riscuri atunci când filmezi scena unei explozii, însă nu ar fi trebuit să se întâmple aşa ceva", a declarat o sursă.

Starurile acestei francize, Daniel Radcliffe, Ruppert Grint şi Emma Watson, nu se aflau pe platoul de filmare în momentul producerii incendiului.

Partea întâi din "Harry Potter şi Talismanele Morţii" va fi lansată pe 19 noiembrie, în timp ce partea a doua are programată premiera pe 15 iulie 2011.

Cele şapte volume ale francizei "Harry Potter" au fost traduse în peste 67 de limbi. Cărţile au fost vândute în peste 400 de milioane de exemplare, în mai mult de 200 de ţări. Adaptările pentru marele ecran ale acestor volume au generat încasări de peste 5,4 miliarde de dolari pe plan mondial.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici