Cât ar costa Steaua Morţii din Războiul Stelelor? Ce înseamnă PIB mondial în comparaţie cu planeta artificială din celebrul film?

Un grup de studenţi de la Universitatea Lehigh (Bethlehem, Pennsylvania, SUA) au făcut o aproximnare a materialelor şi costurilor necesare fabricării vestitei Death Star, staţia-armă spaţială din Star Wars. Există pe Pământ suficient metal pentru aşa ceva? Şi cât ar costa?

829 afișări
Imaginea articolului Cât ar costa Steaua Morţii din Războiul Stelelor? Ce înseamnă PIB mondial în comparaţie cu planeta artificială din celebrul film?

Steaua Morţii are 140 de km în diametru şi ar trebui să fie fabricată din oţel. Cât oţel? O comparaţie fezabilă este cu strctura unui portavion modern, o structură comparabilă cu o navă spaţială.

Portavionul Illustrious are un volum de 28.591 metri cubi şi o masă de 22.000 de tone. Proporţional, Death Star ar urma să cântărească în jur de 1,08X10 la puterea 15 tone de oţel.

Volumul staţiei spaţiale este de 1.440.000 de kilometri cubi. Pare mult, dar dacă luăm în calcul tot fierul aflat pe planeta Pământ, s-ar putea fabrica 2 miliarde de Death Star. Fierul se găseşte în cantităţi relativ limitate în scoarţa terestră, dar în miezul fierbinte al planetei cantitatea de fier este mult mai mare.

Află mai multe despre cât ar costa Steaua Morţii pe www.businessmagazin.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici