Cătălin Botezatu, reclamat după ce a declarat că a întreţinut relaţii sexuale cu o minoră

Cătălin Botezatu a fost reclamat de Federaţia Organizaţiilor Neguvernamentale pentru Copil pentru că a declarat, într-o emisiune de televiziune, că a întreţinut relaţii sexuale cu o minoră, federaţia solicitând Ministerului Public, Direcţiei de Protecţie a Copilului şi CNA să ia măsuri.

3637 afișări
Imaginea articolului Cătălin Botezatu, reclamat după ce a declarat că a întreţinut relaţii sexuale cu o minoră

Cătălin Botezatu (Imagine: Emil Badea/Mediafax Foto)

Federaţia Organizaţiilor Neguvernamentale pentru Copil (FONPC) a sesizat, joi, Ministerul Public, Direcţia Generală de Protecţie a Copilului şi Consiliul Naţional al Audivizualului în legătură cu afirmaţii făcute de Cătălin Botezatu în cadrul emisiunii, considerând că au fost promovate comportamente care contravin legii.

"Federaţia Organizaţiilor Neguvernamentale pentru Copil - FONPC consideră că postul Antena 1 a încălcat legea difuzând, miercuri 18 aprilie 2012, emisiunea «Te pui cu blondele», în cadrul căreia au fost promovate comportamente care contravin legii, şi anume sexul cu o minoră. În cadrul emisiunii mai sus amintite, domnul Cătălin Botezatu a afirmat că a întreţinut relaţii sexuale cu o minoră în vârstă de 14 ani", se arată într-un comunicat de presă transmis agenţiei MEDIAFAX.

FONPC precizează că, potrivit legislaţiei în vigoare, întreţinerea de relaţii sexuale cu o minoră cu vârsta mai mică de 15 ani constituie infracţiune.

"Federaţia Organizaţiilor Neguvernamentale pentru Copil sesizează autorităţile competente - CNA, Ministerul Public, Direcţia Generală Protecţia Copilului - în legǎturǎ cu afirmaţiile din cadrul emisiunii menţionate şi solicită acestora să acţioneze în consecinţă", se mai arată în comunicat.

FONPC a fost înfiinţată în 1997 şi reuneşte aproximativ 100 de ONG-uri care activează în folosul copiilor şi al comunităţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici