Cate Blanchett vrea să devină regizor de film

Actriţa Cate Blanchett, nominalizată la ediţia din acest an a premiilor Oscar, pentru prestaţia sa din pelicula "Blue Jasmine", a declarat că vrea să regizeze filme pentru a putea petrece mai mult timp cu soţul ei şi cu cei trei copii ai săi.

91 afișări
Imaginea articolului Cate Blanchett vrea să devină regizor de film

Cate Blanchett (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Am trei băieţi, deci trebuie să abordez altfel lucrurile. Sunt câteva filme pe care aş dori să le regizez şi mai este un roman pe care încerc să îl aduc pe marele ecran (...)", a declarat Cate Blanchett pentru ziarul The Daily Telegraph, informează femalefirst.co.uk.

De asemenea, actriţa, de origine australiană, a dezvăluit că pregăteşte un proiect de televiziune împreună cu actriţa Julie Delpy, pentru televiziunea HBO.

"Deocamdată, am ceva în lucru cu HBO şi sper să lucrez cu Julie Delpy, pe care o admir enorm. Să sperăm că va da roade. Însă pentru aceste lucruri este nevoie de timp", a mai spus Blanchett.

Cate Blanchett, în vârstă de 43 de ani, a primit premiul Oscar în 2005, pentru interpretarea actriţei Katherine Hepburn în filmul "Aviatorul", de Martin Scorsese, alături de Leonardo DiCaprio.

Actriţa australiană a mai fost recompensată cu numeroase alte distincţii internaţionale, printre care două premii din partea Screen Actors Guild, două Globuri de Aur şi două BAFTA, precum şi premiul de interpretare la cea de-a 64-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Veneţia.

Printre rolurile sale notabile se numără cele din filmele "Elizabeth", "Notes on a Scandal", "Babel" şi "The Curious Case of Benjamin Button" şi cel al reginei elfilor Galadriel din trilogia "Stăpânul inelelor", pe care l-a reluat în primele două filme din trilogia "The Hobbit": "Hobbitul: O călătorie neaşteptată" şi "Hobbitul: Dezolarea lui Smaug", ambele în regia lui Peter Jackson.

Pentru cel mai recent rol al său, în filmul "Blue Jasmine", de Woody Allen, Cate Blanchett a primit un Glob de Aur pentru interpretare şi este nominalizată la premiul Oscar, pentru cea mai bună actriţă în rol principal, câştigătoarea urmând să fie desemnată în cadrul galei ce va avea loc pe 2 martie, la Los Angeles.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici