CAZUL PISTORIUS: Un Iphone ce ar putea conţine informaţii vitale nu a putut fi verificat. Pistorius susţine că a uitat codul de acces - FOTO

Campionul paralimpic Oscar Pistorius susţine că a uitat codul de acces pentru unul dintre telefoanele găsite de poliţişti în baia reşedinţei sale, la scurt timp după uciderea Reevei Steenkamp, şi care ar putea conţine dovezi vitale privind moartea acesteia, au anunţat procurorii din acest caz.

11571 afișări
Imaginea articolului CAZUL PISTORIUS: Un Iphone ce ar putea conţine informaţii vitale nu a putut fi verificat. Pistorius susţine că a uitat codul de acces - FOTO

Oscar Pistorius şi Reeva Steenkamp (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit ediţiei de duminică a publicaţiei Daily Mail, poliţia a găsit pe pardoseala din baia unde a avut loc crima patru telefoane: două de tip BlackBerrie şi două de tip iPhone.

Procurorii cred că unul dintre ele conţine informaţii vitale privind moartea logodnicei lui Pistorius, Reeva Steenkamp.

"Pistorius susţine că a uitat codul de acces, iar noi nu am putut accesa mesajele şi apelurile trimise sau primite în acea noapte. Aceste informaţii ar putea fi cruciale. Nu pot spune că "pierderea de memorie" a lui Pistorius este suspectă, însă este clar că telefoanele găsite în baie au fost folosite cel puţin până în momentul crimei", a declarat locotenentul Vineshkumar Moonoo, care a condus investigaţia.

În consecinţă, poliţia a cerut ajutorul companiei Apple, care s-a oferit să pună la dispoziţie tehnicieni pentru a verifica telefoanele.

Potrivit procurorilor, poziţia în care au fost găsite cele patru telefoane în baia lui Pistorius ar putea constitui dovada faptului că între cei doi a existat o ceartă puternică în noaptea respectivă, în timpul căreia Reeva s-a închis în baie.

Reeva Steenkamp a fost împuşcată de patru ori cu una dintre armele aflate în proprietatea lui Pistorius chiar de Ziua Îndrăgostiţilor, pe 14 februarie anul acesta. Reeva Steenkamp, în vârstă de 30 de ani, era fotomodel sud-african şi prezentatoare TV, care a apărut pe coperta revistei FHM şi a fost imaginea cosmeticelor Avon în Africa de Sud.

Oscar Pistorius a fost inculpat pentru uciderea cu premeditare a prietenei sale, deşi sportivul a continuat să susţină că a confundat-o cu un intrus şi că întreaga poveste a fost doar un accident nefericit.

După audieri care au durat câteva săptămâni, Pistorius a fost eliberat pe cauţiune. Sud-africanul a contestat condiţiile de eliberare şi a primit ulterior permisiunea să călătorească în străinătate.

Postul de televiziune Sky News a publicat, la sfârşitul lunii mai, în exclusivitate, imagini realizate de criminalişti în casa în care campionul paralimpic Oscar Pistorius şi-a ucis iubita în noaptea de 13 spre 14 februarie.

Într-una dintre fotografii, se observă o baltă de sânge în baia în care Reeva a fost împuşcată, precum şi urmele lăsate de gloanţele trase de Pistorius. În plus, se văd urme de sânge pe scări, pe o canapea de sub scări sau pe unul dintre pereţi.

Într-o altă fotografie se pot observa urme de pantofi pe petele de sânge de pe pardoseală, ele fiind atribuite detectivului Wilson Botha, care a recunoscut că nu a purtat protecţie pentru încălţăminte la locul faptei, contâminând astfel probele.

Ulterior, Wilson Botha a fost îndepărtat de la conducerea anchetei, iar avocatul lui Pistorius s-a folosit de greşelile făcute de poliţişti pentru a susţine nevinovăţia clientului său.

Pistorius trebuie să compară din nou în faţa justiţiei sud-africane pe 19 august.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici