Ce sumă a donat Angelina Jolie pentru refugiaţii sirieni

Actriţa americană Angelina Jolie a donat suma de 100.000 de dolari Înaltului Comisariat al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi (UNHCR) pentru a sprijini acţiunile umanitare iniţiate de această agenţie în beneficiul refugiaţilor sirieni, potrivit unui comunicat emis miercuri de UNHCR.

207 afișări
Imaginea articolului Ce sumă a donat Angelina Jolie pentru refugiaţii sirieni

Angelina Jolie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Actriţa, care este şi trimis special al Înaltului Comisariat pentru Refugiaţi (HCR), a făcut această donaţie în ziua în care organizaţia sărbătoreşte Ziua mondială a refugiaţilor.

Într-un mesaj transmis cu ocazia acestei zile speciale, Angelina Jolie a reamintit faptul că, în 2011, erau 4,3 milioane de persoane dezrădăcinate, 2,7 milioane de refugiaţi afgani şi 12 milioane de apatrizi.

Totodată, "pentru al cincilea an consecutiv, numărul persoanelor dezrădăcinate a depăşit 42 de milioane în lumea întreagă", a dezvăluit actriţa americană.

Pentru Angelina Jolie, "lumea generează din nefericire tot mai multe persoane refugiate şi nu găseşte soluţii pentru populaţiile deplasate din locurile lor de baştină".

Comunitatea internaţională ar trebui să se ocupe de prevenirea conflictelor armate şi să le abordeze imediat ce izbucnesc. "Este singura modalitate pentru a crea soluţii durabile pentru refugiaţi", a adăugat Angelina Jolie.

UNHCR a luat decizia de a-i acorda actriţei americane titlul de Trimis special, în aprilie, întrucât Angelina Jolie a dovedit în ultimul deceniu, de când a devenit Ambasadoare a Bunăvoinţei pentru UNHCR, un angajament excepţional faţă de cauza persoanelor refugiate.

Angelina Jolie a vizitat în calitate de Ambasadoare a Bunăvoinţei pentru UNHCR peste 40 de tabere de refugiaţi pe plan mondial, de când deţine acest titlu, din 2001.

Angelina Jolie, care a fost nominalizată pentru a doua oară la premiile Oscar în februarie 2009, pentru rolul din "Schimbul/ Changeling", regizat de Clint Eastwood, a devenit celebră graţie rolului principal din franciza "Lara Croft", a jucat în multe producţii cu succes la public, precum "Dl şi dna Smith", "A Mighty Heart", "Gia", dar a câştigat şi premiul Oscar pentru rol secundar, în 2000, cu rolul din "Tinereţe furată/ Girl, Interrupted". Ea a fost nominalizată la ediţia de anul acesta a Globurilor de Aur, la categoria "cel mai bun film într-o limbă străină", pentru debutul său în regie, "In the Land of Blood and Honey", un film despre dramele umane cauzate de sângerosul război din Bosnia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici