Ce superstiţii au sportivii: busuiocul sfinţit de la jambierele fotbaliştilor români şi sticlele de apă ale lui Nadal

Sportul şi superstiţiile merg foarte bine împreună, nu puţini fiind cei care apelează la ritualuri ajutătoare în timpul unor competiţii ori în momente importante dintr-un meci sau din carieră.

71 afișări
Imaginea articolului Ce superstiţii au sportivii: busuiocul sfinţit de la jambierele fotbaliştilor români şi sticlele de apă ale lui Nadal

Ce superstiţii au sportivii: busuiocul sfinţit de la jambierele fotbaliştilor români şi sticlele de apă ale lui Nadal (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Şi printre sportivii de top găseşti mulţi superstiţioşi. Americanul Tiger Woods, spre exemplu, considerat de mulţi drept cel mai mai mare jucător de golf din istorie, este obsedat de culoarea roşie şi este convins că doar ea îi poartă noroc. În consecinţă, în ultima zi a unui turneu de golf poartă mereu câte un tricou roşu.

Un alt mare sportiv american, baschetbalistul Michael Jordan, avea, pe vremea când juca, o superstiţie legată de haine, în sensul că obişnuia să poarte, pe sub echipamentul oficial al echipelor de NBA la care juca, şortul pe care l-a purtat şi în colegiu. Şi a făcut acest lucru pe toată durata carierei sale de profesionist.

Serena Williams, fosta lideră a tenisului mondial feminin, a pierdut finala de la Roland Garros în 2008, dar ştie de ce: nu şi-a legat şireturile cum trebuie, nu a bătut mingea de cinci ori, nu a avut o rochiţă de rezervă şi, din păcate pentru ea, nici nu şi-a adus sandalele de duş pe teren.

Citeşte mai multe despre superstiţiile sportivilor pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici