Cea mai lungă scrisoare pentru Moş Crăciun a ajuns în Laponia

Cea mai lungă scrisoare pentru Moş Crăciun, scrisă de peste 2.000 de elevi din Braşov, care are aproape 415 metri lungime, a ajuns, luni, la oficiul poştal din satul Rovaniemi, din Laponia.

2835 afișări
Imaginea articolului Cea mai lungă scrisoare pentru Moş Crăciun a ajuns în Laponia

Cea mai lungă scrisoare pentru Moş Crăciun a ajuns în Laponia (Imagine: Mediafax Foto)

Scrisoarea a fost înmânată personal lui Moş Crăciun de o delegaţie română formată din cele două câştigătoare ale competiţiei şi reprezentanţi ai Poştei Române.

Moş Crăciun a recunoscut că scrisoarea copiilor români este cea mai lungă pe care a primit-o vreodată şi le-a scris acestora câteva rânduri, în semn de recunoştinţă.

"Dragi copii din România, vă mulţumesc pentru cea mai lungă scrisoare pe care am primit-o în viaţa mea. De asemenea, vă mulţumesc pentru efortul vostru de a salva pădurile din întreaga lume. Vreau să vă sprijin în acţiunea voastră şi, în acelaşi timp, sper ca pădurile să fie salvate şi să fie tratate într-un mod corespunzător", le-a transmis Moş Crăciun elevilor braşoveni.

Reprezentanţii poştei finlandeze au decis să păstreze scrisoare la oficiul poştal al Moşului şi să o facă disponibilă pentru toată lumea, dimensiunile ei constituind o premieră.

Recordul copiilor români a fost omologat la Braşov de reprezentanţii World Records Academy, într-o ceremonie care a avut loc la începutul lunii decembrie.

Cea mai lungă scrisoare adresată lui Moş Crăciunare a fost scrisă pe o rolă de hârtie măsurând 413,8 metri lungime şi 37 metri lăţime. Începând din 8 decembrie, scrisoarea a circulat prin opt şcoli din municipiul Braşov, iar timp de două săptămâni, 2.110 elevi cu vârste între 8 şi 14 ani şi-au aşternut pe hârtie cererile către Moş Crăciun.

Dorinţa comună a copiilor a fost ca Moş Crăciun să salveze pădurile şi planeta.

Scrisoarea de 413,8 metri a fost recunoscută ca record al lumii în 18 decembrie, după o măsurătoare realizată de reprezentantul World Recosrds Academy, care, la finalul procedurii, a şi acordat diploma "Worlds Longest Letter to Santa Claus" Societăţii Române de Poştă, iniţiatorul acţiunii.

Campania de realizare a celei mai lungi scrisori către Moş Crăciun reprezintă o iniţiativă a Companiei "Poşta Română", prin Direcţia Regională Braşov, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Braşov.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici