Cea mai mare carte din lume, expusă la Havana

O carte ale cărei pagini au o lungime de 3,2 metri şi o lăţime de 2 metri, cântărind 250 de kilograme, este expusă, de marţi, de Peru - care a stabilit astfel un nou record Guinness -, la Târgul Internaţional de Carte de la Havana (Cuba).

626 afișări
Imaginea articolului Cea mai mare carte din lume, expusă la Havana

Cea mai mare carte din lume, expusă la Havana (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Volumul de texte şi ilustraţii cuprinde 160 de pagini, grupate sub titlul "Cele mai bune dintre gândurile universale", şi conţine diverse aforisme şi maxime provenind de la peste 2.000 de scriitori şi personalităţi precum Confucius, Gabriel Garcia Marquez, Shakespeare, Gandhi şi Maica Tereza.

Cartea este expusă în fortăreaţa istorică Cabaña, unde este organizată cea de-a 19-a ediţie a Târgului de Carte de la Havana, inaugurată săptămâna trecută şi care se va încheia pe 21 februarie.

Editura "Cele mai mici cărţi din lume", din Peru, este aceea care deţine recordurile pentru cea mai mică, dar şi pentru cea mai mare carte din lume.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici