Cea mai populară aplicaţie a momentului conţine erori de securitate ce periclitează informaţiile personale ale utilizatorilor

Experţii au descoperit o serie de erori de securitate la una dintre cele mai utilizate aplicaţii de tip social-media, fapt ce ar da acces hackerilor la clipuri şi date personale, relatează Daily Mirror.

400 afișări
Imaginea articolului Cea mai populară aplicaţie a momentului conţine erori de securitate ce periclitează informaţiile personale  ale utilizatorilor

Cea mai populară aplicaţie a momentului conţine o erori de securitate ce periclitează informaţiile personale ale utilizatorilor

Specialiştii au analizat aplicaţia Tik-Tok, foarte populară printre copii şi adolescenţi, şi au observat că există mai multe erori care pot da acces hackerilor la informaţii personale, relatează Daily Mail. 

Conform experţilor, aplicaţiile de tip social-media devin cel mai uşor ţinta hackerilor din cauza că acestea constituie cea mai bună sursă de informaţii personale despre utilizatori.

Hackerii investesc multi timp şi bani încercând să se infiltreze în platforma aplicaţiilor de tip social-media. 

O metodă des utiliată de hackeri este să trimită utilizatorilor un SMS cu un link ce pare afiliat aplicaţiei Tik-Tok.

Odată ce utilizatorul accesează acest link, hackerul are acces la contul personal de Tik-Tok, poate posta sau şterge clipuri şi poate schimba setările de confidenţialitate. 

Experţii au mai observat că subdomeniul platformei Tik-Tok este vulnerabil atacurilor de tip XXS, prin care un program dăunător este instalat automat într-un website.

Acest tip de program permite accesarea informaţiilor personale ale utilizatorului, cum ar fi zile de naştere, nume şi adrese de email. 

Aceste erori au fost raporate companiei producătoare a aplicaţiei Tik-Tolk în luna noiembrie şi au fost reparate.

"Aplicaţia Tik Tok este foarte preocupată de protejarea informaţiei utilizatorilor şi încurajăm cercetătorii în domeniu să ne raporteze orice eroare gravă.", a declarat Dr Luke Deshotels, membru al departamentului de securitate Tik-Tok.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici