Cel mai mare fan al Jocurilor Olimpice: a investit peste 79.000 de dolari în suveniruri. Întreaga sa poveste

Un tânăr din Beijing caută zilnic pe eBay diverse suveniruri, transformându-şi casa într-un muzeu dedicat Jocurilor Olimpice.

825 afișări
Imaginea articolului Cel mai mare fan al Jocurilor Olimpice: a investit peste 79.000 de dolari în suveniruri. Întreaga sa poveste

Sursa foto: Youtube

Zhang Wenquan, un tânăr în vârstă de 35 de ani din Beijing, aşteaptă Jocurile Olimpice de iarnă din această săptămână mai mult decât majoritatea locuitorilor capitalei chineze.

Zhang, care lucrează în logistică pentru o companie de construcţii, este obsedat de olimpiade şi de 20 de ani colecţionează suveniruri din întreaga lume. În prezent, deţine peste 5.000 de obiecte, de la mascote uriaşe şi replici ale torţei olimpice, şi până la timbre şi monede comemorative.

„Sunt foarte obosit după muncă, dar când văd colecţia mă simt foarte fericit”, a declarat tânărul pentru Reuters.

„Nu sunt doar lucruri, ci poartă amintirile fiecărui Joc Olimpic”, a spus el. „Când le vezi, îţi aminteşti de momente minunate, cum ar fi ceremoniile de deschidere şi de închidere, sportivii şi lucrurile frumoase de la Jocurile Olimpice”.

Tânărul şi-a început colecţia în timpul Jocurilor Olimpice de la Sydney, în 2000. Până acum, a cheltuit aproximativ 500.000 de yuani (79.000 de dolari), orice lucru deteriorat în timpul transportului către China fiind restaurat de către acesta cu multă răbdare.

În 2008, a fost voluntar la Jocurile Olimpice de vară de la Beijing, ocupându-se de distribuirea şi tipărirea rezultatelor sportivilor. Zhang se declară un mare fan al modelele distinctive promovate la fiecare Joc, evidenţiind culturile unice ale diferitelor ţări. Mascota lui preferată este chiar cea de la Jocurile Olimpice de iarnă din acest an, Bing Dwen Dwen, un panda rotund care poartă un costum de protecţie.

Familia şi prietenii acestuia au încă dubii legate de pasiunea pentru Jocurile Olimpice, mai ales că tânărul a ajuns să şi împrumute bani pentru a-şi îmbogăţi colecţia. Totuşi, acesta nu se lasă descurajat chiar uşor, ţinta lui principală din acest moment fiind Jocurile Olimpice din 2024 de la Paris, plănuindu-şi deja un concediu de la muncă pentru acea vară.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici