Cele mai scumpe oraşe din lume în acest an. În primele trei locuri se află două metropole europene

  • Cele mai scumpe oraşe din lume sunt Hong Kong, Zurich şi Paris.
  • Singapore şi Osaka, care erau la egalitate cu Hong Kong anul trecut, au căzut în clasament.
  • Majoritatea oraşelor chineze au urcat în clasament pe măsură ce tensiunile SUA-China cresc preţurile.
934 afișări
Imaginea articolului Cele mai scumpe oraşe din lume în acest an. În primele trei locuri se află două metropole europene

Profimedia

Cele mai scumpe oraşe din lume sunt în acest an Hong Kong, Zurich şi Paris, potrivit unui nou raport privind costul vieţii realizat de Economist Intelligence Unit, citat de BBC. 

Singapore şi Osaka, care erau la egalitate cu Hong Kong anul trecut, au căzut în clasament.

Sondajul anual al Economist Intelligence Unit precizează că preţurile din Singapore au scăzut din cauza unui exod al lucrătorilor străini din cauza pandemiei Covid-19.

Majoritatea oraşelor chineze au urcat în clasament pe măsură ce tensiunile SUA-China cresc preţurile.

„Oraşele asiatice au dominat în mod tradiţional clasamentul în ultimii ani, dar pandemia a remodelat clasamentul acestei ediţii”, a spus Upasana Dutt, Head of Worldwide Cost of Living.

Bangkok a căzut, de asemenea, douăzeci de locuri şi este acum pe locul 46 în clasamentul celor mai scumpe oraşe.

Oraşele din America, Africa şi Europa de Est au devenit mai puţin costisitoare de anul trecut, în timp ce oraşele din Europa de Vest au devenit mai scumpe.

În Europa de Vest se află patru dintre cele mai scumpe oraşe din top 10, Zurich şi Paris fiind la egalitate. Geneva şi Copenhaga se află pe locul şapte, respectiv nouă.

Cele mai mari câştiguri de preţ s-au înregistrat în capitala Iranului, Teheran, care a urcat cu 27 de locuri în clasament din cauza sancţiunilor SUA, care au afectat oferta de bunuri.

Indicele costului vieţii la nivel mondial al EIU a comparat preţurile a 138 de bunuri şi servicii în aproximativ 130 de oraşe importante în septembrie.

Dintre cele zece categorii acoperite de raport, tutunul şi recreerea au înregistrat cele mai mari creşteri de preţuri, în timp ce preţurile îmbrăcămintei au înregistrat cel mai puternic declin.

"În ceea ce priveşte bunurile de consum, a existat o creştere bruscă a preţurilor computerelor, în timp ce preţurile îmbrăcămintei au înregistrat o scădere", a spus Dutt.

Cele mai ieftine oraşe sunt Damasc, în Siria, pe locul 133, Taşkent, în Uzbekistan, pe 132, Lusaka, Zambia - 130, Caracas, Venezuela - 130, Almaty, Kazakhstan - 129.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici